30 Aralık 2013 09:25

Doktorlar: Schumacher yaşam savaşı veriyor

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher yoğun bakımda. Pazar sabahı Fransız Alpleri’nde kayak yaparken başından yaralanan 44 yaşındaki eski pilot, Grenoble kentinde hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar: Schumacher yaşam savaşı veriyor
Paylaş

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher yoğun bakımda. Pazar sabahı arkadaşları ve 14 yaşındaki oğluyla Fransız Alpleri’nde kayak yaparken düşerek başından yaralanan 44 yaşındaki eski pilot, Grenoble kentindeki bir kliniğe kaldırıldı.

Doktorlar tarafından bu sabah yapılan açıklamada Schumacher'in durumunun halen kritik olduğu belrtildi ve "Kask takmasaydı kurtulamazdı" denildi.

Basın açıklamasında konuşan kliniğin müdür yardımcısı Profesör Marc Penaud, Schumacher'in 12.40'ta hastaneye getirildiğini, beyin travması teşhisi konulduktan sonra tedaviye başlandığını kaydetti. Kliniğin anestezi bölüm başkanı Jean François Payen de Schumacher'in beyninde ağır zedelenme olduğunu ve doktorların beyindeki şişmeyi durdurmak için yoğun çaba harcadığını söyledi.

Schumacher'in tedavisi için çalışan ekip, beyne oksijen sağlama ve vücut sıcaklığını 34-35 derecelerde tutmak için çalıştıklarını söyledi.

Düşüş esnasında Schumacher'in kafasının sağ tarafını kaya çarptığını belirten doktorlar, Alman pilotun kaza sonrası bilincinin açık olduğunu ancak sorulan soruları yanıtlayamadığını ve dengesiz tavırlarda bulunduğunu aktardı.

Schumacher'in aldığı hasarın kalıcı olabileceği belirtiliyor.

Schumacher'in tedavisi için Fransa’nın başkenti Paris’ten uzman bir beyin cerrahı, Gerard Saillant, Grenoble’a getirildi. Saillant’ın aynı zamanda Schumacher’in yakın arkadaşı olduğu belirtildi.

SPOR DÜNYASINDAN DESTEK MESAJLARI

Kazanın duyulması sonrası spor dünyasından birçok isim Schumi lakaplı efsane pilota destek mesajı gönderdi. Mesaj gönderenlerin arasında tenis efsanesi Boris Becker, NBA'de Dallas Mavericks forması giyen Dirk Nowitzki, Arsenal ve Almanya milli takımının golcü ismi Lukas Podolski ve Alman raket Sabine Lisicki de var.

KAZA NASIL OLDU?

Schumacher’le aynı grupta yer alan kayakçıların ifadesine göre kaza dün sabah 11 sıralarında gerçekleşti. Meribel Alpina kayak merkezinde gerçekleşen olay sonrası dağ kurtarma ekibinden 2 kişi pilotu düştüğü yerden çıkardı. Schumacher’in kaza sonrası helikopterle Moutiers’teki en yakın hastaneye getirildiği daha sonra da Grenoble’a gönderildiği ifade edildi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan\'dan Lübnan ordusuna 3 milyarlık hibe

SONRAKİ HABER

Bu yetkiler bakanlıklardan alınsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...