30 Aralık 2013 08:17

Volgograd'da yine intihar saldırısı: En az 14 ölü

Rusya’nın Volgograd kenti bir gün arayla 2. intihar saldırısıyla sarsıldı. Bu sabah saatlerinde bir troleybüste gerçekleşen intihar saldırısında en az 14 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişi de yaralandı.

Volgograd\'da yine intihar saldırısı: En az 14 ölü
Paylaş

Rusya’nın Volgograd kenti bir gün arayla 2. intihar saldırısıyla sarsıldı. Bu sabah saatlerinde bir troleybüste gerçekleşen intihar saldırısında en az 14 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişi de yaralandı.

Rusya Araştırma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin, saldırının erkek bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Hastane yetkililerinin son açıkladığı rakamlara göre ölü sayısı 14, yaralı sayısı ise 27. Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, çok sayıda yaralının durumunun kritik olduğunu belirtti ve ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu açıkladı.

Rusya güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgiye göre iki intihar saldırısının birbiriyle bağlantılı olduğu tahmin ediliyor.

KENTTE KORKU HAKİM

Ria Novosti’ye konuşan bir Volgograd sakini “Çok korkutucu. Herkes otobüs ve tramvaylardan inerek yürümeye başladı. Kimse ulaşım araçlarını kullanmıyor” dedi. Kent içinde meydana gelen şiddetli patlama sonrası çevredeki binaların camlarının kırıldığı öğrenildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da ise Kızıl Meydan, şüpheli bir çanta sebebiyle güvenlik amacıyla kapatıldı. Kızıl Meydan daha sonra yeniden açıldı.

Volgograd’da dün tren istasyonunda gerçekleştirilen saldırıda da 17 kişi yaşamını yitirmişti. Kentte Ekim ayında yine bir otobüste yaşanan intihar saldırısında 6 kişi öldürülmüştü. Güney Rusya'da Cuma günü de Pyatigorsk kentinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Sovyet döneminde Stalingrad olarak bilinen Volgograd kenti, Soçi'nin 690 kilometre kuzey batısında yer alıyor. Kent, 1 milyonluk nüfusuyla Rusya'nın Kuzey Kafkasya'yla sınırını oluşturuyor.

HEDEF SOÇİ Mİ?

Rusya, Şubat ayında Soçi kentinde Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ülkenin güneyinde etkin olan İslamcı militanlar Temmuz ayında yayınladıkları bir mesajda Oyunlar'ın engellenmesi için "maksimum güç" kullanacaklarını duyurmuştu.

RT.com'a konuşan Rusya Stratejik Araştırma Enstitüsü'nden Arthur Atayev "Soçi Olimpiyatları yaklaşırken Güney Rusya'daki istikrarı bozmak istiyorlar" dedi.

Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Aleksandr Zhukov ise "Soçi için gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmıştır. Volgograd'daki terör saldırıları sonrası özel bir önlem almayacağız" dedi.

Rusya'nın dünya rekortmeni sırıkla atlamacısı Yelena Isinbayeva, doğduğu kent olan Volgograd'da yaşanan saldırılar sebebiyle çok üzgün ve korkmuş durumda olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Basit bir iktidar hırsı değil suçun yarattığı panik

SONRAKİ HABER

Kaçak maden ocağı can aldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...