29 Aralık 2013 19:23

Öğrenciler yurtta çıkan sorunları protesto etti

Dicle Üniversitesi öğrencileri, KYK'de yaşanan sorunları protesto etti. Öğrenciler adına konuşan İbrahim Arslan, yurtta var olan sorunların bir an önce giderilmesini talep ederek, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemsellikler başlatacaklarını söyledi.

Öğrenciler yurtta çıkan sorunları protesto etti
Paylaş

Dicle  Üniversitesi öğrencileri, KYK'de yaşanan sorunları protesto etti. Öğrenciler adına konuşan İbrahim Arslan, yurtta var olan sorunların bir an önce giderilmesini talep ederek, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemsellikler başlatacaklarını söyledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) yaşanan sorunlara ilişkin Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencileri, AZC Plaza önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada sık sık, "KYK istifa", "Öğrenci uyuma haklarına sahip çık", "Yaşasın öğrenci dayanışması" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

Öğrencilerin eyleminde çok sayıda polis, 2 TOMA aracı ve 2 akrep tipi araçla yoğun önlem alınması dikkat çekti. Öğrenciler adına konuşma yapan Dicle Üniversitesi öğrencisi İbrahim Arslan, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin insani bakımından hiçbir yaşam alanın bırakılmadığını ve bu yurtlarda kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin yurtlarda kaldıkları süre zarfında devletten bir şey beklemediklerini söyledi. Yurtlarda çıkan sorunların ortaya sunulan yeni hadiselerin olmadığını belirten Arslan, "İnsani ve vicdani duygularını kaybetmemiş her kişi bu koşullarla yurtlarda yaşanılamayacağını iyi bilir. Öğrenci arkadaşlarımız tarafından hemen hemen her gün yapılan tepki ve şikayetleri tehdit ve şantaj yoluyla kalmak istemektedir. Bir çok arkadaşımız bu şikayetlerden dolayı yurt müdürleri tarafından fişlenmekte ve yurttan atılmakla yüz yüze kalmaktadır" diye konuştu.

Devletin kadın ve erkek yurtlarında üniversitelerden uzaklaştırma planlamaları içerisinde olduklarını belirten Arslan, "Kadın yurtlarında kalan arkadaşlarımızın ulaşım sorunu çözülmediği gibi kadını dört duvara hapsederek taciz ve tecavüze zorla maruz bırakan zihniyetin, kadın yurtlarında özel olarak vuku bulmuş halidir. Şimdi de erkek yurtlarını şehir merkezlerinden uzaklaştırmakla kadın yurtlarında uyguladıkları kirli oyunlarını, tüm üniversite gençliğini yalnızlaştırmak, pasifleştirmek ve birlikteliği ve dayanışmayı kırmayı amaçlamaktadırlar" diye konuştu.

'TALEPLERİMİZ YERİNE GETİRİLMEZSE…'

Yurtta var olan sorunlardan sonra taleplerini dile getiren Arslan şunları belirtti: "İki kişilik odalarda altı kişinin kalması insani bir uygulama değildir. Bir an önce bu sorun kalıcı bir şekilde çözülmelidir. Tesisat sorunlarının sürekli var olması ve yurtların eski olmasından dolayı bu sorunların süreklileşmesinin kalıcı bir çözümle geçilmelidir. Kalorifer sadece günün belli saatlerinde değil, tüm gün yakılmalıdır. Yine yurt binalarının eski olmasından kaynaklı sürekli elektrik kesintisinden kaynaklı çıkan sorunlardan kaynaklı yangınların çıkmasının önüne geçilmelidir. Yemek fiyatlarının KYK yemek fiyat listesi ile oranla buradaki yurtlara daha yüksek fiyatla satılmasından derhal vazgeçilip yemek fiyatlarını düşürülmelidir. Yönetimin tehditvari yaklaşımları sorunlar ve eleştiriler karşısındaki ciddiyetsizliklere son verilmelidir. Yapılan yeni yurtların şehir merkezinden uzakta değil de şehir merkezlerinde yapılması gerekmektedir. Kadın yurtlarında yaşanan ulaşım sorununa ciddiyetle çözüm bulunmalıdır. Bu belirttiğimiz talepler en kısa zamanda yerine getirilmezse eylemselliklerimiz artarak devam edecek." Açıklama, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları ile son buldu. (Diyarbakır/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

91 gündür direnen Ayla Bilmez kazandı

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe tribünlerinde \"hükümet istifa\" sloganı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa