29 Aralık 2013 15:32

Kadınlar şiddete karşı bir araya geldi

Emek Partisi’nin çağrısı ile bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik her türlü saldırıyı kınadı.

Kadınlar şiddete karşı bir araya geldi
Paylaş

Emek Partisi’nin çağrısı ile bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik her türlü saldırıyı kınadı.

Bahçelievler’in Yenibosna Semti’nde bulunan AKEL Vakfı düğün salonunda bir araya gelen kadınlar, tüm bu yaşananlara karşı sessiz kalmayacaklarını söylediler.
Etkinlikte konuşan AKEL Vakfı yöneticisi Avukat Leyla Han Tüzel, kadın cinayetlerinin de, katliamların ve yolsuzlukların da kadınların öncü olduğu bir mücadele ile son bulacağını ve kadınların tüm bu yaşananlara karşı sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Sebahat Tuncel’e yönelik ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla verilen hapis cezasına ve vekilliğinin düşme ihtimaline tepki gösteren Tüzel, “Sebahat Tuncel, halkın vekilidir” dedi. Ayrıca etkinlikte, sanatçı Bedriye Alkan, Meral-Süleyman ikilisi sahne aldı.

‘VEKİLLER DIŞARI, HIRSIZLAR İÇERİ’

Etkinliğin ardından kadınlar, Yenibosna Cemevi önünde yolsuzluklara karşı yapılan basın açıklamasına katıldı. Bahçelievler HDP’nin çağrısıyla yapılan yürüyüş, cemevinden Halk Bankası’na doğru yapıldı. Bakanların istifası ile hükümetin üstünü örtmeye çalıştığı yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet batağına karşı Bahçelievler halkı “Dört bakan yetmez, hükümet istifa” çağrılarını yineledi. Vatandaşların da evlerinden alkışlarla destek verdiği yürüyüşte, her yerden ‘hırsız var’ sesleri yükseldi. Halk Bankası önüne ise ayakkabı kutuları bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Medyada yaprak dökümü

SONRAKİ HABER

Danışma ücrete tabidir: 210 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...