29 Aralık 2013 14:26

Ala savcı, Erdoğan hakim!

Erdoğan, Manisa ziyaretinin ikinci gününde Akhisar’daki toplu açılış töreninde gündemdeki yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak muhalefet partilerini ‘vatana ihanet’ ile suçladı. Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala ise “Bir dosya açılmış, içine ne varsa doldurulmuş” diyerek savcılığa soyundu.

Ala savcı, Erdoğan hakim!
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa ziyaretinin ikinci gününde Akhisar’daki toplu açılış töreninde gündemdeki yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak muhalefet partilerini ‘vatana ihanet’ ile suçlarken, 2. dalga soruşturma dosyası kendisinden alınmış olan savcıyı hedef aldı.

Konuşmasında yolsuzluk operasyonlarına odaklanan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Ey CHP’nin genel müdürü, sen Sosyal Güvenlik Kurumunun genel müdürlüğünü yaptın güya. Senin döneminde ilaç bulamıyorduk ilaç. Yolsuzluklara gömüldün ve Rahşan affıyla çıktın kurtardın işi. Eğer Rahşan affı çıkmasaydı sen burada değildin, sen CHP’nin genel başkanlığına maharetinle gelmedin yahu. Sen kendi genel başkanına bir skandal olan kasetle genel başkan oldun. Sen kaset genel başkanısın kaset.”

‘EVLADIM OLSA…’

Konuşmasında, 2. dalga soruşturma dosyası kendisinden alınmış olan savcıyı da hedef alan Erdoğan, şöyle devam etti: “Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun biz yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz. Yolsuzluklara bulaşmayan insanları yolsuzluğun içinde gibi gösterme gayreti içine girenleri de affetmeyiz. O insanlar emeklerini gayretlerini ortaya koyuyorlar. Lekelemeye hakkınız yok. Kimin kiminle iş birliği içinde olduğunu bunları da deşifre edeceğiz. Şu anda yargı süreci var. Hale bak. Savcı kalkıyor, bana hemen bunları getireceksin diyor, ona getirmeden medyaya getiriyor. Başsavcının açıklamalarını gördünüz. Ne diyor savcı için? Bir kısım medyayı yanına alarak adli takip olabilir mi?
Bu savcı kimin savcısı? Öğrencilik yıllarımızda oldukları gibi o uç örgütlerin militanları gibi çıkıp adalet sarayının önünde bildiri dağıtıyor? Bir savcı böyle bir şey yapabilir mi? Bunlar nasıl adalet dağıtacak?​”

‘VATANA İHANET İÇİNDELER’

Erdoğan konuşmasında muhalefet partilerini ise ‘vatana ihanet’ ile suçladı: “Bu insanlar geçmişinden bugüne, bizim dönemimizde ortaya çıkmış müteahhit firmalar değil. Siz bunları lekeledikçe, bu insanlar yurt içinde yurtdışında kredi almakta zorlanmayacak mı? Bunlar vatana ihanet içerisindeler. Gerek ana muhalefet, gerek yavru muhalefet vatana ihanet içindedir.”

‘TEK VATAN, TEK MİLLET...’

Konuşmasında adını anmadan ‘çözüm sürecine’ de atıf yapan Başbakan, “Hani bölünecekti? Hani parçalanacaktı? Sevgi bu ya, saygı bu ya. İşte bunu hallettik biz” dedi. Başbakan ardından da şu vurguyu yaptı: “Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet, işte Türkiye!”


ALA: BİR DOSYA AÇILMIŞ, İÇİNE NE VARSA DOLDURULMUŞ

Kabine değişikliği sonrası İçişleri Bakanlığı koltuğuna gelen Efkan Ala, TRT 1’deki Enine Boyuna programında yolsuzluk operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bir dosya açılmış, içine ne varsa doldurulmuş” diyerek savcılığa soyundu.
Bakan olduktan sonra ilk kez canlı yayın programına katılan Ala, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun seçim sürecine yönelik bir suikast girişimi olduğunu ileri sürdü.
Bir tuzak kurulduğunu öne süren Ala, “Başbakanı en hassas noktasından, yolsuzluktan vurmak istiyorlar. Çekmişsin, etmişsin. Neden müdahale etmiyorsun. Neyi bekliyorsun. Organize suç olsun diye kendi organize ediyor” diye konuştu. 
“Bir dosya açılmış, içine ne varsa doldurulmuş” diyen Ala şu ifadeleri kullandı: “Bunun arkasında başka şeyler aramak lazım. Türkiye’de sistematik yolsuzluk vardı. Bu amaçla, AK Parti döneminde yolsuzlukla mücadele stratejisi kabul edildi. 2 yıllık bir çalışma, tam da Türkiye istikrarlı yürürken ve seçim takvimi başlamışken siyaseti dizayn için devreye sokuldu. Madem iki yıldır ortada suç var, neden suç üstü yapmıyor da, bugünü bekliyorsun?​” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Miran Encü toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Sınırda silah sesleri: 1 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa