29 Aralık 2013 12:07

Miran Encü toprağa verildi

Roboski katliamının ikinci yıl dönümünde düzenlenen anmada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 42 yaşındaki Miran Encü, Roboski'de toprağa verildi.

Miran Encü toprağa verildi
Paylaş

Roboski'de katledilen 34 sivil yurttaş için köyde gerçekleştirilen anma etkinliğinde kalp krizi geçirip kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Miran Encü, dün Uludere Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından gece geç saatlerde Roboski'ye getirildi.

Roboski merkez camisinde bekletilen Encü için bu sabah cenaze namazı kılındı. Dini vecibeleri yerine getirilen Encü daha sonra, BDP PM Üyesi Ferhat Encü ile BDP il, ilçe ve belde yöneticileri yanı sıra Roboski anması için köyde bulunan konukların da aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş tarafından omuzlara alınarak köy mezarlığına doğru yürüyüşe geçildi. Yaklaşık bir kilometre süren yürüyüşün ardından Encü dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Kitle daha sonra Encü için Roboski merkez camiinde kurulan taziyeye çadırına geçti.

Cenaze töreni sırasında ağıtlar yakıldı. Anneler Encü için "Bu da bizim katledilen 34 çocuğumuz gibi bir şehidimizdir" dedi.

Encü için üç gün sürecek olan taziye, verilecek mevlidin ardından sona erecek. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya\'nın Volgograd kentinde patlama: En az 17 ölü

SONRAKİ HABER

Ala savcı, Erdoğan hakim!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...