29 Aralık 2013 09:25

'Yargıtay'ın kararı HDP'ye yönelik bir operasyondur'

HDK ve HDP Kadın Meclisleri yaptıkları ortak açıklamada, Sebahat Tuncel'e verilen hapis cezasını Yargıtay'ın onamasına tepki göstererek, "Tuncel'in yanındayız. Eş başkanımıza verilen bu ceza siyasi olarak önü açık olan HDP'ye yönelik bir operasyondur" dedi.

\'Yargıtay\'ın kararı HDP\'ye yönelik bir operasyondur\'
Paylaş

HDK ve HDP Kadın Meclisleri, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, kararın hukuki değil siyasi olduğu belirtilerek, "Roboski katliamının yıldönümünde açıklanan bu ceza mevcut hükümetin Kürt halkına ilişkin ya mezara ya hapishaneye dediğini göstermekte. Şovenist AKP'nin bu oyunu artık tutmayacak. Özgürlük, eşitlik, adalet ve onurlu bir yaşam isteyen biz HDP'li kadınlar, milletvekilimiz ve eşbaşkanımız Sebahat Tuncel'in yanındayız. Eşbaşkanımıza verilen bu ceza siyasi olarak önü açık olan Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik bir operasyondur. Halkların nazarında tek seçenek olan ve her geçen gün itibarını yükselterek büyüyen HDP, muktedirleri iyice korkutmakta" denildi.

Cezanın aynı zamanda kadınlara verilmiş bir ceza olduğuna işaret edilen açıklamada, "Çünkü Sebahat Tuncel aynı zamanda bir kadın olarak muhafazakâr demokrat AKP-C koalisyonu açısından hepimiz gibi potansiyel bir tehlikedir. Sebahat Tuncel özgürlükçü bir kadın milletvekili olarak pantolon giyip meclise giderken, mecliste başörtüsünü savunurken, kadına yönelik erkek şiddeti ile mücadele ederken, LGBTİ mücadelesini savunurken her yerde, her zaman özgürlükleri savundu. O nedenle Sebahat Tuncel biziz. Yargılanan, cezalandırılan bizlerin özgürlükçü mücadelesidir. Erkek egemen adaletinizi ve almış olduğunuz şovenist kararınızı tanımıyoruz" ifadesi kullanıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

BDP heyeti Kandil’e gitti

SONRAKİ HABER

Kırklareli\'de öğrenci evlerine baskın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa