07 Haziran 2011 11:51

İzmir’de seçim çalışmaları hız kesmiyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Tanhan için Narlıdere ilçesinde Demokratik Kadın Hareketi tarafından şenlik düzenlendi. Narlıdere Ağrılılar Derneğinin de destek verdiği şenlikte BDP İzmir Eş Başkanı Yusuf Kaya ve Emek Partisi İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci birer konuşma yaptı.Konuşmala

İzmir’de seçim çalışmaları hız kesmiyor
Paylaş
Koray Yetiş

Konuşmalarda, seçim çalışmalarında son haftaya girildiği ve sandıklara sahip çıkılması gerektiği vurgulanarak herkese müşahit olma çağrısı yapıldı. Demokratik Kadın Hareketi Sözcüsü Emşa Ayaş ise “Kardeşler, bacılar, analar Kürt kadınları olarak Egeli kadınları selamlıyoruz. Birlikte çalışalım ve irademizi Meclise taşıyalım” dedi. Şenlik, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adayı Mehmet Tanhan’ın halkı selamlayıp, kısa bir konuşma yapmasının ardından halaylarla devam etti. Mehmet Tanhan ve beraberindeki heyet, Hakkarililer Derneği Başkanı’nın daveti üzerine Buca Çamlıkule’deki halk toplantısına katıldı. Burada Dernek adına, eski başkan, mevcut başkan ve yöneticiler Tanhan’a desteklerini açıkladılar.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ŞÖLENİ

Emek Demokrasi Özgürlük Bloku 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Erdal Avcı’nın katıldığı Bornova Çamkule’de düzenlenen şenlikte Avcı’yı yüzlerce kişi kucakladı. Burada konuşan Erdal Avcı, 2 gün önce yaptıkları mitingi hatırlatarak, “Bütün medya ve basın oradaydı ama ne yazık ki ne televizyonlarına ne de gazetelerine bir satır dahi yazmadılar. Hiç kimse hiçbir şey duymadı, peki bu çifte standart değil midir?​” diye sordu. Başbakanın BDP’ye ve siyasetçilerine saldırdığını, hedef gösterdiğini, kasetlerden bahsettiğini ifade eden Avcı, “Belden aşağı siyaset yapıyorlar birbirlerine ahlaksız küfürler ediyorlar” dedi.

ÇEVRE KATLİAMINA SON   

Avcı önceki günkü seçim çalışmalarında Nükleer Karşıtı Platformun Tepekule’de düzenlediği basın açıklamasına katıldı.  AKP ve CHP’nin projelerinin doğayı dikkate almadığını ifade eden Avcı, çevre örgütleri ile ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Aynı gün Bayraklı Yamanlar Mahallesi’nde yapılan Karlıova Yedisu Derneği ziyaretine katılan 50 dolayında kişi Bloku destekleyeceğini açıkladı. Dernek Başkanı Resul Aydemir, Dernek olarak açıklamada bulunamayacaklarını belirterek,  “Ama gönlümüz sizden yanadır. Arkadaşlarımızın da size destek vermesini ve çalışmasını istiyoruz” dedi. Dernek Yöneticisi Cevdet Kaygül, Ergenekon davasından tutuklu Mustafa Balbay’ın CHP’den aday olmasından rahatsız olduğunu dile getirdi. Menemen Asarlık’ta kahve toplantıları ve düğünlere katılan Avcı geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürdü. (İzmir/EVRENSEL)


‘AKP’YE YA DA CHP’YE OY VERİRSEM HAKSIZLIKLARI SİNEYE ÇEKMİŞ OLURUM’

Asılan parti bayraklarının çokluğundan gökyüzünü görmenin imkansız hale geldiği Güzeltepe’de seçim araçlarının bangır bangır çaldığı müzik de yan yana oturan insanların birbirleri ile bağırarak konuşmasına neden olacak kadar yüksek. Bu gürültü içinde oyu istenenlerin talepleri, yaşamları ve beklentileri de güme gidiyor. Yaklaşan seçimdeki tercihlerini sorduğumuz insanların bir kısmı net, bir kısmı ise hâlâ kararsız. Kimisi liderlerin seçim meydanlarındaki seviyesizliğinden şikayetçi, kimisi sadece seçim zamanı hatırlanmaya kızgın.

Kahvede, park bahçe işçileri ile görüşüyoruz. Seçimler ile ilgili röportaj yapma isteğimize isimler ve fotoğraf olmazsa yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Nedeni ise seçim öncesi işten atılma korkusu. İşçilerden birisi AKP’nin iktidardan düşmesi için eksikliklerine rağmen oyunu CHP’ye vereceğini ifade ediyor. Yaşanan kaset tartışmalarını ve liderler arası diyalogların seviyesini sorduğumuzda ise, “Parti liderleri televizyona ya da miting meydanına çıkınca 18 yaş sınırı getirilmesi lazım” diyor.

Bir başka işçi ise seçimlere ilişkin hâlâ bir karara varamadığını ifade ediyor. AKP karşıtlığından CHP’yi düşündüğünü ifade eden işçi, “Gönlüm bağımsızlardan yana ama hayırlısı. Son kararı seçim sandığında vereceğim” diyor. “Neden bağımsızlar?​” sorumuza ise, “Sendikal örgütlenme sürecinde ittifakta yer alan güçler varı yoğu ile ellerinden gelen desteği verdiği için” diyor.  

‘İKTİDAR BLOKTAN KORKUYOR’

Ardından misafir olduğumuz ev ise 2 kız kardeşin yaşadığı bir bekar evi. Kardeşlerden biri Organize’de bir matbaa atölyesinde çalışıyor. Mesaide olduğu için görüşemiyoruz. Diğer kardeş Neslihan Gül, üniversitede okuyor. Neslihan seçimlerde 2 parti arasında kaldığını ama yaşanan son tartışmalar ve liderler arası çekişmeler sonrası Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adaylarını desteklediğini ifade ediyor. “İktidara kim gelirse gelsin öğrencilerin ulaşım, barınma ve kaliteli eğitim sorunlarını çözmesi gerek. Gençler açısından işsizlik en büyük sorun” diyor. Neslihan, ittifak adaylarına ve seçim bürolarına yapılan saldırıların iktidardakilerin adaylardan gerçekten korktuğunun göstergesi olduğunu ifade ediyor. “Haberlerde yapılan konuşmaları dinleyince saldırıların nedeni ortaya çıkıyor. İttifak adaylarını öyle bir anlatıyorlar ki gerçekten hedef gösteriyorlar” diyor.

‘AKP VE CHP’DEN BİR BEKLENTİM YOK’

Misafir olduğumuz başka bir evde yaşananlar ise televizyonda dönen bütün seçim reklamlarını yalanlar nitelikte. 1 yıl önce eşini trafik kazasında kaybederek 3 çocuğu ile hayatta kalmaya çalışan Mülkiye Fırat. Seçimlerde iktidar olacak olan partiden beklentilerini soruyoruz. “Benim onlardan bir beklentim yok. En çok ihtiyacım olduğu zamanlarda ne iktidar partisi olan AKP, ne de belediye başkanlığını elinde bulunduran CHP bana ve çocuklarıma destekte bulundu. Eşimin trafik kazasında vefatından sonra kuru ekmeğe muhtaç kaldığımız günlerde kimse kapımızı çalmadı. Şimdi ise maşallah adayların biri gelip biri gidiyor” diyor. Babasıgille aynı avluda kaldığı gerekçesi ile aldığı 100 TL yardım ile gıda desteğinin de kesildiğini dile getiren Fırat, “Babam sigortadan emekli olduğu için şimdi AKP’ ye ya da CHP’ye oy verirsem bana yapılan bu haksızlığı sineye çekmiş olurum. Benim onlardan tek isteğim var kendilerine karşı dürüst olsunlar. Oyumu bu sene bağımsız adaylardan Erdal Avcı’ya vereceğim. Hem konuştuğu şeyler doğru olduğu için hem de AKP ile CHP’nin saldırmada ortaklaştığı isim olduğu için” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Bize Ankara’da rahat oturmak haram olsun’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da patlama: 1 ölü 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...