28 Aralık 2013 23:46

İzmir’de 'Hükümet istifa' eylemine polis saldırısı

İzmir’de ‘Hükümet istifa’ sloganlarıyla AKP il binasına yürümek isteyen kitleye polis tazyikli su, biber gazı ve coplarla müdahale etti. Müdahale sonucu çok sayıda kişi biber gazından etkilenirken, çeşitli yerlerinden yaralananlar oldu.

İzmir’de \'Hükümet istifa\' eylemine polis saldırısı
Paylaş

İzmir’de ‘Hükümet istifa’ sloganlarıyla AKP Konak ilçe binasına yürümek isteyen kitleye polis tazyikli su, biber gazı ve coplarla müdahale etti.  Müdahale sonucu çok sayıda kişi biber gazından etkilenirken, çeşitli yerlerinden yaralananlar oldu.

İzmir Halk Forumlarının ve kitle örgütlerinin çağrısıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri girişinde toplanan yüzlerce kişi ‘Hükümet istifa’, ‘Arsız hırsız AKP’ ve ‘Her yer rüşvet, her yer talan istifa et Erdoğan’ ve ‘Roboski'nin hesabı sorulacak’ sloganlarıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden AKP Konak ilçe binasının bulunduğu Basmane Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.  

POLİS PUSU KURDU

Kitle, Refik Saydam Bulvarı üzerinden Basmane Meydanı’na doğru çıkmaya çalışırken polis müdahalesi başladı. İlk müdahalenin ardından tekrardan Basmane Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen kitleye polisin müdahalesi bu sefer daha sert oldu. Pusu kuran polis kitleye 3 koldan saldırarak çok sayıda kişiyi yaraladı.  Polisin müdahalesi sırasında sivil bir grubun fuarın Montrö Kapısı’ndan çevik kuvvete ‘saldırın’ diye bağırdığı da görüldü.  

Yaralılardan bir kişinin başına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu dikiş atılırken, polisin darp etmesi sonucu yine bir kişi başından ve çok sayıda kişide elinden ve ayağından yaralandı. Yaralıların bir kısmı Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İzmir'de uzun süre sonra barikatlar kurulurken, Lozan Meydanı’nın ara sokaklarından, Plevne Bulvarı’na kadar süren çatışmalar Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde son buldu. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kayseri\'de 3 bin kişi yolsuzluğa karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Polis, \'hırsız var\' diyenlere Tuzluçayır\'da da saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa