28 Aralık 2013 21:21

‘Hırsıza değil memura bütçe’

Türkiye Kamu-Sen yolsuzluk skandalına tepki için çeşitli illerden gelen sendika temsilcileriyle Sakarya Caddesi’nde miting düzenledi.

‘Hırsıza değil memura bütçe’
Paylaş

Türkiye Kamu-Sen yolsuzluk skandalına tepki için çeşitli illerden gelen sendika temsilcileriyle Sakarya Caddesi’nde miting düzenledi. Mitingde sık sık “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk” ve “Hırsıza değil memura bütçe” sloganların atan Kamu-Sen üyeleri, yanlarında getirdikleri ayakkabı kutuları ve hortumlarla yolsuzluklara tepki gösterdiler. Mitingde konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, AKP iktidarının sürekli olarak ekonomik büyüme ile övündüğünü, ancak büyümenin yükünün çok çalışıp az kazanan memurun, işçinin ve çiftçinin omzuna bindirildiğini söyledi.

‘EKONOMİ DEĞİL RANT BÜYÜYOR’

“Büyümenin kaymağı  eşe dosta, rant çevrelerine ve akrabalara aktarılıyor” diyen Koncuk, AKP’nin “Yolsuzluk ve yoksulluğu bitireceğim” diyerek iktidara gelmesine rağmen 11 yıllık iktidarının yağmayı ve yandaşlığı artırdığına dikkat çekti.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamaların adaletsiz, terfilerin ise liyakatsız olduğunun altını çizen Koncuk, “En uzun çalışma süresi bizde. En kötü yaşam koşulları bizde, en zayıf iş güvencesi bizde, taşeronlaştırma bizde,  sendikasızlaştırma bizde” dedi.  

‘HESAP SORMAK NAMUS BORCUDUR’

Koncuk, Hükümetin Memur-Sen’le imzaladığı TİS’i de eleştirerek başta 4-C’liler olmak üzere kamu çalışanlarının onlarca sorunun ele alınmadığını söyledi. Alınan zammın enflasyon karşısında eriyerek anlamsızlaştığını belirten Koncuk, emekçilerin sefalet zammıyla başbaşa bırakılmasının sorumluğunun Memur-Sen’e ait olduğunu dile getirdi. Koncuk, hükümetin “Küreselleşme” deyince taşeronlaştırmayı ve sendikasızlaştırmayı anladığını belirterek, “Yolsuzlukların açığa çıkarılması ve sorumlulardan hesap sormanın “Namus borcu” olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cimbom, Erciyes\'i 3 golle geçti

SONRAKİ HABER

TGS: Hedef yine gazeteciler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...