28 Aralık 2013 15:55

Irkçı hakeme tepki yağdı

Roboski’de 34 vatandaşın katledilmesinin 2. yılında, ‘Hümanizm köpekliktir! Uluderedeki katırlara üzülün bence’ ve 'Uludere olayının ikinci yıl dönümü kutlu olsun ! Ölen Katırlar sizden daha değerliydi, yazık oldu...' diye twit atan Hakem Ümit Çınarlı tepkiye neden oldu.

Irkçı hakeme tepki yağdı
Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından görevlendirilen Hakem Ümit Çınarlı, attığı twitlerle ‘Sporda ırkçılık var’ dedirtti. Roboski’de 34 vatandaşın katledilmesinin 2. yılında ‘Hümanizm köpekliktir! Uluderedeki katırlara üzülün bence’ diye twit atan Ümit Çınarlı sosyal paylaşım sitelerinde tepki çekti. Bu attığı twitle de yetinmeyen Çınarlı, “Uludere olayının ikinci yıl dönümü kutlu olsun ! Ölen Katırlar sizden daha değerliydi, yazık oldu...” dedi.
Özellikle Twitter’da büyük tepki çeken Çınarlı’ya, “O bayrağı senin eline verende kabahat’ , ‘Irkçı hakem’ diye tepkiler vardı.

TSK'Yİ VE HAYVANLARI SAVUNMUŞ!
Çınarlı ise Posta’ya yaptığı açıklamada, “Ben hayvan haklarını savundum. Ben hiçbir etnik unsuru kastetmedim. TSK’nın yaptığı bir eylemi savundum. Silah kaçakçılığı yapan, askere kurşun sıkan insanları eleştirdim. Herhangi bir ırka karşı düşmanlık beslemem. Abartıldığını düşünüyorum. Cemal Süreya da Kürt ama onu da severim” dedi.
Çınar’ın bu açıklamaları ise daha da tepki çekerek, ‘Özrü kabahatinden büyük’ denildi.
Bir çok taraftar grubu ise başlattığı kampanya ile TFF’ye e-posta gönderip Ümit Çınarlı’yı şikayet etmeye başladı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Balkan Üniversitesi rektörü, AKP\'li vekili yalanladı

SONRAKİ HABER

Roboskî\'nin acısına yüreği dayanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...