28 Aralık 2013 10:51

Ankara'da yolsuzluğa öfke vardı

Yolsuzluk skandalına tepki dün gece Ankara'da da sokakları hareketlendirdi. Eylemlerde, hükümetin istifası istenirken, '3 bakan yetmez, hükümet istifa' sloganları atarak AKP İl Binasına yürüyenlere polis saldırdı.

Ankara\'da yolsuzluğa öfke vardı
Paylaş

Yolsuzluk skandalına tepki dün gece Ankara'da da sokakları hareketlendirdi. Eylemlerde, hükümetin istifası istenirken, AKP İl Binası yürüyenlere polis saldırdı.
Ankara Dayanışması'nın çağrısıyla akşam saatlerinde Güvenpark'ta toplanan kitle, “3 bakan yetmez, hükümet istifa” sloganları atarak Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapattı. Daha sonra Mithatpaşa Caddesi üzerinden AKP İl Binası'na yönelen kitleye TOMA'lar ve çevik kuvvet ekipleri saldırdı.
Kitle ara sokaklara dağıldı. Polis sokaklara da biber gazıyla saldırdı. Polis saldırısı sırasında trafikte seyir halindeki araçlar arada kaldı. Araçların içindeki vatandaşlar gazdan etkilendi.  Gece boyunca Sakarya Caddesi ve Kolej Meydanı'nda toplanmalar oldu. Çatışmalar geç saatlere kadar sürdü.

TARAFTARDAN YOLSUZLUK TEPKİSİ
Ankara'da oynanan Gençlerbirliği – Beşiktaş futbol karşılaşmasında da tribünlerden sık sık “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” sloganı atıldı. Protestolara iki takım taraftarı da katıldı. Maçtan çıkan taraftarlar Kızılay'da bir süre yolsuzluk skandalına tepki gösteren sloganlar atarak gezdi.

YENİMAHALLE'DE 'HIRSIZLARA' ÖFKE
Yenimahalle Yunus Emre Forumu'nun çağrısı ile Ragıp Tüzün Parkı'nda biraraya gelen vatandaşlar, "Rüşvete, hırsızlığa, yolsuzluğa son, hükümet istifa" dedi. "Bu kutuda hükümet var", "Hırsız Var", Hükümet istifa" yazılı ayakkabı kutuları parka bırakıldı.  
Forum adına açıklama yapan Ahmet Işık, "Asgari ücretliye 800 liranın çok görüldüğü, üç öğün simitle geçinebilirsiniz öğüdü verildiği, halkın varının yoğunun özelleştirmelerle peşkeş çekildiği, kıdem tazminatlarına göz dikildiği, bunun yanında iktidarın kendi çocuklarına ayakkabı kutuları dolusu paraları hak gördüğü, halk bütçesi yerine sermaye bütçesinin halkın önüne konduğu günlerden geçiyoruz" dedi. Işık, "Yıllardır hakkını ararken halkın çıkarları için demokrasi mücadelesi verirken gözaltına alınan, kaybedilen, öldürülen sakatlanan halk çocukları için masumiyet karinesi akıllarına gelmezken sıra hırsızlık ve yolsuzluk nedeniyle kendilerine geldiğinde utanmadan masumiyet karinesinden bahsedildiğini; halka uygulana şiddetin gerçek nedeninin soygun düzeninin devamı için kendilerine karşı çıkan her sesi kısmak olduğu ortaya çıkmıştır" diyen
Işık, Yenimahalle Yunuıs Emre Forumu olarak hem ilçelerinde yapımı devam eden teleferiğe karşı mücadeleye devam edeceklerini, hem de rüşvet ve yolsuzuluk düzeninden sorumlu olanlara karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

TUZLUÇAYIR'DA POLİS SALDIRISI
Tuzluçayır Meydanı'nda da gece geç saatte toplananlar oldu. Cami-Cemevi inşaatı önünde bekleyen polislerin eylem yapanlara gaz bombası attı. Barikatlar kurulurken, geç saatlere kadar eylem devam etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncuyum, ‘Tanımlı’yım

SONRAKİ HABER

Servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...