28 Aralık 2013 06:00

Hasta tutuklular ölüme terk edilmiş durumda

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, cezaevlerinin birer tabutluğa dönüştüğünü söyledi.

Hasta tutuklular ölüme terk edilmiş durumda
Paylaş

Evrim KEPENEK

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, cezaevlerinin birer tabutluğa dönüştüğünü söyledi. Hükümetin hasta tutuklular sorununu çözer gibi göründüğünü ancak çözmek istemediğini belirten Beştaş, “Hasta tutsaklar sorunu istenirse 1 saat içinde çözülebilir” dedi.
Türkiye’nin çeşitli cezaevlerinden Adli Tıp Raporu alınacağı gerekçesiyle hasta tutukluların sevk edildiği Metris R Tipi Cezaevinde hasta tutuklularla görüşen BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş hasta tutukluların durumunu ve hasta tutukluların tahliyelerinin önündeki engellerin kaldırılması için yapılması gerekenleri DİHA’ya anlattı.

SAĞLAM GİREN İÇERİDE HASTALANIYOR

Dünya genelinde cezaevlerine gönderilen insanların özgürlükleri kısıtlanarak cezalandırıldığını söyleyen Beştaş, Türkiye cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin ise asgari yaşam standartlarına bile erişemediklerini söyledi.
Cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların can güvenliğinin sağlanmadığının da bir gerçek olduğunu belirten Beştaş, birçok tutuklu ve hükümlünün sağlıklı bir şekilde cezaevine girse dahi, cezaevinde hastalanarak yaşamını sürdürmek zorunda kaldığını dikkat çekti. Özellikle hasta tutukluların tahliye edilmeyerek ölüme terk edildiğini belirten Beştaş, bu durumu ‘cinayet’ olarak nitelendirdi.

RAPORLAR ÖN YARGIYLA HAZIRLANIYOR

Hasta tutuklular sorununun çözümünde en önemli görevin Hükümete düştüğünün altını çizen Beştaş, “Ancak Hükümet sadece soruna makyaj yapıyor” dedi.
Hasta tutukluların ‘suçlarının’ yazıldığı Adli Tıp raporlarının ön yargıyla yazıldığını ifade eden Beştaş, “Hasta tutsaklar sorununun, sadece Kürtlerin sorunu değil bir insanlık ve vicdan sorunudur. Kardeş olduğumuz sürece değil eşit olduğumuz sürece bu sorunları çözebiliriz” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çadırda geçen 3. kış

SONRAKİ HABER

Vicdan azabı çekmiyor musun?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa