07 Haziran 2011 10:57

‘Başbakan işine geleni duyuyor’

Başbakan’ın yerel yönetimlerde sözleşmeli olarak çalışan kamu çalışanlarının kadroya alınması konusunda “kimsenin buna yönelik bir talebi olmadı” sözlerine KESK ve Tüm Bel-Sen tepki gösterdi.AKP Hükümeti’nin, “tüm sözleşmelilerin kadroya alınacağı” yönünde beklenti

‘Başbakan işine geleni duyuyor’
Paylaş

AKP Hükümeti’nin, “tüm sözleşmelilerin kadroya alınacağı” yönünde beklenti yaratan açıklamaları sonrasında çıkarılan, Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personeli kapsamamasına tepki gösteren Tüm BelSen Kızılay’da basın açıklaması yaptı.

Kızılay YKM önünde toplanan Tüm Bel-Sen üyeleri, alkış ve sloganlarla AKP Hükümeti’nin uygulamalarına tepki gösterdiler.

‘HÜKÜMET AYRIMCILIK YAPTI’

Burada konuşan Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, yerel yönetimlerde sözleşmeli olarak istihdam edilen çalışanların da 657 sayılı yasanın 4-B yasasına tabi olmasına rağmen kadro dışı bırakıldığını hatırlattı. Bu durumun “açıkça bir ayrımcılık” olduğunu belirten Alpergin, Başbakan’ın “yerel yönetimlerde sözleşmeli personel diğer kamu kurumlarında çalışan sözleşmelilerin yaşadığı sorunları yaşamıyor” sözlerine de tepki gösterdi. Alpergin, bu sözlerin gerçeklerin inkar edilmesi olduğunu dile getirdi.

Her platformda sözleşmeli kamu çalışanlarının kadrolu ve güvenceli olarak istihdam edilmesi taleplerini dillendirdiklerini hatırlatan Alpergin, buna rağmen Başbakan’ın, “bize böyle bir talepte bulunulmadı” sözlerinin, “Başbakan’ın işine geldiğini duyan, işine geldiğini duymayan” bir yönetim anlayışına sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Alpergin, “AKP’nin seçim öncesinde sanki bir lütufmuş gibi sunduğu sözleşmelilerin kadroya alınmasına yönelik KHK düzenlemesinin, kamu emekçilerinin yıllardır sürdürdüğü mücadelenin sonucu olduğunun altını çizdi. AKP iktidarı döneminde sözleşmeli personel sayısının iki katına çıkarıldığını belirten Alpergin, AKP’nin kendi yarattığı bu sorunun sadece bir kısmına çözüm getirmesinin “açıkça bir seçim yatırımı” olduğunu söyledi.

ÇINAR, ‘AYRIMCILIKTAN VAZGEÇİN’

Daha sonra söz alan KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar da kamu çalışanlarının güvenceli, kadrolu ve insanca yaşam taleplerini defalarca dile getirdiklerini hatırlattı. Çınar, Hükümet’e, “ayrımcılıktan vazgeçerek, tüm kamu çalışanlarına kadro verin” çağrısı yaptı.

Çınar, toplu sözleşme hakkının torba yasa ile yürürlüğe girmesine rağmen hükümetin kendilerini toplu görüşmeye çağırmasına da tepki gösterdi. Bu tutumun hükümetin kamu çalışanlarına bakışını yansıttığını ifade eden Çınar, yapılan ayrımcı uygulamalardan vazgeçilmesini, herkese eşit, güvenceli, kadrolu iş talep ettiklerini söyledi.

Yapılan açıklamaların ardından Kızılay Postanesi’ne yürüyen Tüm Bel-Sen üyeleri, KHK’nin yerel yönetim çalışanlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi taleplerini Başbakalığa faksladılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nükleer tehdit sürüyor

SONRAKİ HABER

DYG üyesine 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...