27 Aralık 2013 16:16

Memur-Sen’den hükümete bir destek daha

Yolsuzluk skandalı karşısında Erdoğan’ın yanında saf tutan Memur-Sen bugün bir açıklama daha yaptı. Bu seferki açıklamada Gülen Cemaatine seslenildi.

Memur-Sen’den hükümete bir destek daha
Paylaş

Yolsuzluk skandalı karşısında Erdoğan’ın yanında saf tutan Memur-Sen bugün bir açıklama daha yaptı. Bu seferki açıklamada Gülen Cemaatine seslenildi. Cemaat-AKP tartışmasının yeni kutuplaşmalara yol açtığı belirtilen açıklamada, “Son günlerde yaşananlar, İslami hizmetleri ve prestijli faaliyetleriyle milletin takdirini kazanan bir cemaatin, devletin gücünü ve imkanlarını diğer toplumsal kesimleri yok sayacak ve onları hak kaybına uğratacak biçimde kullanma teşebbüslerinin ve en azından buna dair kaygıların nedeni olarak algılanması sonucunu da doğurmuştur. Böylesi bir durum, hep birlikte hem büyük bedeller ödeyerek var ettiğimiz toplumsal barışı hem de bir asır sonra yeniden tesis ettiğimiz milli iradeyi tehdit edecektir. Bu yönüyle, tavır ve tutumları tartışılmaya başlanan Cemaat kanadına düşen görev; kamuoyunda oluşan ‘Milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını’ boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmaktır. Aksi halde Cemaatin 2010 referandumuna verdiği destek, kamuoyu tarafından millet iradesini tesis etme olarak değil, devlet idaresini zimmete geçirmenin stratejik hamlesi olarak görülecektir. Bu çerçevede, hizmetleri ve uluslararası düzeydeki prestijli faaliyetleriyle milletin takdirine mazhar olan Cemaat; yabancısı olması gereken siyaset alanında bulunduğu algısı üreten eylem ve söylemlerden, mevcut siyasi iktidarı değersizleştirme ve Türkiye’yi yok etme odaklı küresel operasyona destek anlamına gelecek her türlü yaklaşımdan özenle kaçınmalıdır” denildi.  

HÜKÜMET İÇİN MÜCADELE EDECEKLER

“Unutulmamalıdır ki, bu ülkeyi kutuplara ve kamplara bölmek için harekete geçirilen potansiyel, milli iradeyi ve kardeşlik iklimini hakim kılmak isteyen medeniyet değerlerine bağlı kitleler tarafından devre dışı bırakılacaktır. Mısır’da seçilmiş iktidara yapılan darbenin Türkiye’de de başarılacağını sanmak, milletine yıllardır hizmet eden Başbakanımız üzerinden ülkemize küresel operasyon yapmaya kalkışmak gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayale kapılmaktır” denilen açıklama şu şekilde bitirildi; “Gün, büyük ve güçlü Türkiye ideali için yeniden kucaklaşma günüdür. Memur-Sen ailesi olarak, bu yolda bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Tarih boyunca ferasetiyle hakkın ve hakikatin yanında yer almış olan milletimizin, kendisini ve ülkesini hedef alan küresel operasyonu bozguna uğratarak üzerine düşen görevi yine yerine getireceğine inanıyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ostim-İvedikli aileler bir kez daha ‘adalet’ istedi

SONRAKİ HABER

Karakoçan 20 gündür susuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...