27 Aralık 2013 07:52

2 vekil daha AKP ile yolları ayırdı

Tedbirli olarak kesin ihraç edilmesi talebiyle müşterek disiplin kuruluna sevk edilen isimlerden AKP İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Twitter'daki hesabından, partisinden istifa ettiğini açıkladı. AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ise 'istifa sinyali' verdi.

2 vekil daha AKP ile yolları ayırdı
Paylaş

AKP İzmir  Milletvekili Erdal Kalkan, MYK kararı sonrası 'tedbirli olarak kesin ihraç edilmeleri talebiyle müşterek disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından Twitter aracılığıyla istifasını açıkladı. Kalkan şahsi hesabından şu twettleri paylaştı:

'Ben bu partiye askeri müdahale döneminde girdim. Erdoğan'dan önce tavır koydum. Siyasi partiler demokratik rejimin vazgeçilmez unsurlarıdır.

Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sayın Tayyip Erdoğan'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır.  Hükümet ve iktidar ve  parti disiplini yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunu engellemek için vardır.

Bu iş burada bitmez. Yüce Halkımız herşeyi görüyor. Hakem halkımız olsun. Kurtuluş savaşı yapan bu halk bunu da çözer.

Kalkınma Partisinden istifa ediyorum. Biliniz ki dünya dönüyor halkımızda aptal değil, yolunuz kapalıdır.'

Kalkan, AKP-Cemaat arasındaki dershane tartışmasından bu yana AKP'den istifa eden 5. milletvekili oldu. Daha önce de İdris Bal, Hakan Şükür, Erdoğan Bayraktar ve İdris Naim Şahin AKP'den istifa etti. Böylece, AKP'nin parlamentodaki sandalye sayısı 322'ye düştü.

GÜNAY 'İSTİFA SİNYALİ' VERDİ
"Parti disiplinine ve politikalarına, temel ilkelerimize ve hükümet icraatlarına aykırı, partimizi ve hükümetimizi tahkir ve tezyif sözlü ve yazılı beyanlarından bulunduğu" gerekçeksiyle Müştererek Disiplin Kurulu'na sevk edilen bir diğer isim olan AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ise, Twitter'daki hesabından açıklamalarda bulundu. Günay, 'Yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmediğimiz yerde durmayız. Daha yolun başındayız' dedi.

Günay şu tweetleri attı:

'Temiz siyaset mücadelesini sürdürmek için partiye/ mevkiye/ makama ihtiyaç yok! Sadece temiz bir vicdana ve sağlam bir imana ihtiyaç var!

Yarın Cuma! Yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmediğimiz yerde durmayız. Daha yolun başındayız.

Allah, doğruların yardımcısı olsun!

Değerli arkadaşlar, basın mensupları, son olaylar ve siyasi kararımla ilgili yarın Ankara'da basın toplantısı yapacağım.

Iyi geceler.'

Ertuğrul Günay, bakanlığı döneminde 'Dünya Mirası İstanbul' kitabının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği 'İnanılmaz lobiler oluşuyor, rant açgözlülüğü İstanbul'u bir ahtapot gibi sarmaya başladı' cümlesini de, 'bu da hatıra olsun' diye açıklamasına link olarak verdi. 

Disiplin Kurulu'na sevk edilen 3. isim olan Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ise henüz bir açıklama yapmadı.

AKP Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım da dün yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın soruşturma dosyasının elinden alınmasının, yargıya açıkça baskı anlamına geldiğini ve hükümete olan güveni zedelediğini söylemişti. Yıldırım'ın 'akıbeti' de bugün belli olabilir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Unutursak kalbimiz kurusun

SONRAKİ HABER

2013\'te bilimde sıra dışı gelişmeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...