07 Haziran 2011 10:33

Gazetecilere yönelik saldırılara tepkiler sürüyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Yazar Nuray Mert’in Başbakanın sözlü şiddetine, Cumhuriyet Muhabiri Pelin Ünker’in de polisin fiziksel şiddetine uğramasını yaptığı açıklamayla kınadı.Cemiyet açıklamasında “İktidarın tutumu gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel şiddet olaylarını olağan olaylar haline geti

Gazetecilere yönelik saldırılara tepkiler sürüyor
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Yazar Nuray Mert’in Başbakanın sözlü şiddetine, Cumhuriyet Muhabiri Pelin Ünker’in de polisin fiziksel şiddetine uğramasını yaptığı açıklamayla kınadı.

Cemiyet açıklamasında “İktidarın tutumu gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel şiddet olaylarını olağan olaylar haline getirdi. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazetecilere bu şiddetin layık görülmesine göz yumulmasını yadırgıyoruz” ifadelerini kullandı. 65 gazetecinin cezaevlerinde tutuklu bulunduğuna 4 bin gazetecinin dava baskısı altında olduğuna dikkat çeken TGC, iktidarın gazetecilere yönelik saldırı ve tehditlerin kaynağının ortaya çıkarılması konusunda gerekli duyarlılığı göstermediğini dile getirdi. Kamuoyunun aleyhine olan haksızlıklar, yolsuzluklar konusunda haber yapmanın gazetecilerin en önemli işlevi olduğunu hatırlatan TGC, “Bu görevlerini yerine meslektaşlarımıza siyasetçilerden gelen sözlü şiddeti ve kolluk güçlerinden gelen sistemli fiziksel saldırıları kınıyoruz. Pelin Ünker’e yönelik saldırının sorumlularının acil olarak yargıya teslim edilmelerini istiyoruz” dedi.

‘SUÇ DUYURUSU DAVAYA DÖNÜŞMELİ’

Türkiye Gazeteciler Sendikası da (TGS) bir açıklama yayınlayarak Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Pelin Ünker’e yapılan saldırıyı protesto etti. “Henüz sarı basın kartı bulunmayan genç meslektaşımız, Cumhuriyet gazetesinin kurum kartını göstermesine rağmen, polisin sert müdahalesinden kendisini kurtaramadı. Bir polis memuru, Pelin Ünker’in sol kolunu tutup bükerek, ağır biçimde zedelenmesine neden oldu. Sol kolunu kullanamaz hale gelen Pelin Ünker, 5 gün iş göremezlik raporu almak zorunda kaldı” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Ülker’e geçmiş olsun dilekleri iletilirken, bu saldırı sırasında “Git şikayet et, bize bir şey olmaz” diyebilecek kadar pervasızlaşan güvenlik görevlileri kınandı. Yetkilileri, Ülker’in suç duyurusunun davaya dönüşebilmesi için ilgili polis memurları hakkında soruşturma izni vermeye ve görevlerini yapmaya çağıran TGS, geçmişte gazetecilere yönelik birçok saldırıda gördüğümüz umursamazlığın, bu kez yinelenmemesini dilediklerini açıkladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de AKP’nin seçim yatırımına tepki

SONRAKİ HABER

GÖP, politikacıları taleplere kulak vermeye çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa