26 Aralık 2013 16:05

MGK'da yolsuzluğun y'si yok!

Milli Güvenlik Kurulu Abdullah Gül başkanlığında toplandı. Toplantı sonunda yapılan açıklamada "Bir yıl içinde vatandaşlarımızın huzurunu ilgilendiren olaylar görüşülmüş, ilavi tedbirler değerlendirilmiştir" denildi.

MGK\'da yolsuzluğun y\'si yok!
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

MGK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. 2013 yılının son MGK toplantısına Bakanlar Kurulu'nda dün yapılan değişikliğin ardından Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ilk kez katıldı. Bekir Bozdağ ise ilk kez Adalet Bakanı sıfatıyla toplantıda yer aldı.

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 2013 yılında yaptığı son toplantının ardından yayımlanana bildiride, 2013 yılı içinde yürütülen güvenlik tedbirleri, Suriye ve Suriyeli sığınmacıların durumu ile Irak-Türkiye ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanan MGK’nın ardından bir bildiri yayımlandı.

İÇ GÜVENLİK

Bildiride, yılın son MGK toplantısının icra edilmesi nedeniyle geride bırakılan yıl içersinde vatandaşların huzur ve güvenliğini ilgilendiren olaylar ile bunlara karşı yürütülen faaliyetlerin görüşüldüğü ve bu kapsamda alınması gereken ilave tedbirlerin değerlendirildiği aktarıldı.

SURİYE

3 maddelik bildirinin ikinci maddesinde ise Suriye’deki gelişmelerin değerlendirildiği belirtilerek, “Suriye’deki gelişmelerin insani boyutu, bölgesel güvenlik ve Türkiye’nin güvenliğine yönelik etkileri dahil olmak üzere, kapsamlı bir biçimde ele alınmış, ülkede ihtilafın halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sana erdirilmesine yönelik yürütülen çabalarda gelinen aşama müzakere edilmiştir” denildi.
Ayrıca, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin durumunun da gözden geçirildiği ifade edildi.

IRAK

Toplantıda son olarak ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gelişmelerin yanı sıra, Irak’la siyasi ve ekonomik ilişkilerin görüşüldüğü belirtildi.
Ayrıca bildiride, Irak’taki güvenlik ve istikrar durumunun MGK’da değerlendirildiği de kaydedildi. (ANKA)
 

 

 

 

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çağlayan adliyesinde Halkbank logolu paketler!

SONRAKİ HABER

Tayland\'daki gösterilerde 1 polis öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...