26 Aralık 2013 10:51

Eski Bakan Güler: TOMA suyuna biber gazı koyduk

İçişleri eski Başkanı Muammer Güler, TOMA'larda kullanılan suyun şebeke suyu olduğunu, belediye ve itfaiye hidratı bulunan vanalardan temin edildiğini, bununla birlikte, ihtiyaç duyulması halinde OC gaz solüsyonu (biber gazı), sentetik yangın söndürme köpüğü ve gıda boyası kullanıldığını bildirdi.

Eski Bakan Güler: TOMA suyuna biber gazı koyduk
Paylaş

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık’ın soru önergesini yanıtlayan İçişleri esi Bakanı Güler, "kamuoyunda Taksim Gezi Parkı protestosu olarak adlandırılan yasadışı gösterileri engellemek, güvenlik güçlerine karşı yapılan mukavemeti kırmak, başkalarının can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını" belirterek, “İlgili mevzuatın verdiği yetki çerçevesinde orantılılık ilkesine uygun ve grubun direncini kıracak nispette gerekli müdahaleler yapılmıştır” dedi.

TOMA'larda kullanılan suyun şebeke suyu olduğunu, belediye ve itfaiye hidratı bulunan vanalardan temin edildiğini ifade eden Güler, “Bununla birlikte, ihtiyaç duyulması halinde OC (Oleoresin of Capsicum) gaz solüsyonu, sentetik yangın söndürme köpüğü ve gıda boyası kullanılmaktadır” dedi.

VALİ MUTLU, 'VATANDAŞ BU SULARA ALIŞTI' DEMİŞTİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi direnişi sırasında yaptığı açıklamada, “Kimyasal değil, ilaçlı su. Vatandaş bu sulara alıştı” demişti. Ancak polisin üzerinde ‘OC Gaz Solüsyonu’ yazan bidondan TOMA'lara dolum yaptığını gösteren fotoğraflar ortaya çıkmıştı. Söz konusu maddenin kullanma talimatında “kanalizasyona, yeraltı sularına ya da yüzey sularına saçılması önlenmelidir, göz ve deri temasından kaçının” uyarısı var. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yerel seçimde oy kullanma saatleri belli oldu

SONRAKİ HABER

‘Gözaltına alındığımı evde televizyondan öğrendim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa