26 Aralık 2013 10:48

Yerel seçimde oy kullanma saatleri belli oldu

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için oy verme başlangıç ve bitiş saatleri belli oldu.

Yerel seçimde oy kullanma saatleri belli oldu
Paylaş

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00 - 16.00 olarak belirlendi. Bu illerin dışında kalan diğer illerde ise oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00 - 17.00 olması kararlaştırıldı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 21 Aralık 2013 Tarihli ve 596 Sayılı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Mahalli idareler seçimlerinin 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacağı anımsatılan kararda, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun “Oy verme süresi” başlıklı 89. maddesinde; “Oy verme günü, saat sekizden on yediye kadar geçecek zaman, oy verme süresidir. Ancak, saat on yediye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanırlar.

Oy verme süresinin başlayış ve bitiş saatleri, sürenin korunması kaydıyla, mevsim ve bölge özellikleriyle ulaşım durumlarına göre, bütün yurtta veya gerekli görülen seçim çevrelerinde, seçim gününden en az bir hafta önce ilan edilmek koşuluyla, Yüksek Seçim Kurulunca tespit edilebilir” hükmünün yer aldığı kaydedilen karara göre, bu hükümler çerçevesinde, güneşin doğuş ve batış sürelerine ilişkin değerlendirmelere göre mahalli idareler seçimlerinde oy verme günü olan 30 Mart 2014 Pazar günü itibariyle bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar ışığında, oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatlerinin saptanması hususu Yüksek Seçim Kurulunca incelendi.
298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 89. maddesinde belirtilen hükümler çerçevesinde, oy verme süresi YSK tarafından incelendi ve güneşin doğuşuna ve batışına ilişkin değerlendirmelere göre, mahalli idareler seçimlerinde oy verme günü olan 30 Mart 2014 Pazar günü itibariyle oy verme süresinin korunmak kaydıyla bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alınarak, bazı illerde oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatlerinin, ayrı ve farklı olarak saptanması gerekli görüldü. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Dış basın: Rüşvet skandalı Erdoğan\'a yaklaşıyor

SONRAKİ HABER

Eski Bakan Güler: TOMA suyuna biber gazı koyduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...