26 Aralık 2013 09:58

Meğer Bayraktar istifa etmemiş...

Dün sabah istifa eden Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in ardından canlı yayına çıkarak İstifasını açıklayan Erdoğan Bayraktar'a ilişkin Resmi Gazete'de yer alan açıklamaya göre Bayraktar istifa etmemiş, görevden alınmış!

Meğer Bayraktar istifa etmemiş...
Paylaş

İstanbul merkezli gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından dün sabah, operasyonda çocukları tutuklanan ve adı geçen bakanlar teker teker istifa etmeye başlamıştı. En dikkat çekici ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasında yaşanmıştı. Bayraktar, kendisine baskı yapıldığını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini açıklamıştı. Bayraktar ayrıca milletvekilliği ve bakanlıktan da istifa ettiğini duyurmuştu.

Ancak atamalara ilişkin Resmi Gazete'de yer alan kararnameye göre Bayraktar, istifa etmemiş görevinden alınmış. Başbakanlık tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e sunulan ve resmi gazetede yer alan kararnamede şöyle denildi:

"İlgi  (b), (ç) ve (e) yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulunda görev alan Adalet Bakanı Sadullah ERGİN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN, Avrupa Birliği Bakanı Egemen BAĞIŞ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer ÇAĞLAYAN, Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ, İçişleri Bakanı Muammer GÜLER ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM bakanlık görevlerinden istifa etmişler ve istifaları kabul edilmiştir. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR Başbakanın teklifi üzerine bakanlık görevinden alınmıştır."

Bayraktar'ın konuya ilişkin ilerleyen saatlerde açıklama yapması bekleniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Avukatların davasında 3. gün başladı

SONRAKİ HABER

Dış basın: Rüşvet skandalı Erdoğan\'a yaklaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...