26 Aralık 2013 06:00

Namaz kılmayan öğrenciye dayak

Yozgat’ta özel bir dershanede, branşı matematik olan ve öğrencilerin rehberlik dersine de giren Murat Ö isimli bir öğretmenin, dershanede namaz kılmadığı gerekçesiyle 13 yaşındaki U.Ç’yi darp ettiği ileri sürüldü.

Namaz kılmayan öğrenciye dayak
Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul


Yozgat’ta özel bir dershanede, branşı matematik olan ve öğrencilerin rehberlik dersine de giren Murat Ö isimli bir öğretmenin, dershanede namaz kılmadığı gerekçesiyle 13 yaşındaki U.Ç’yi darp ettiği ileri sürüldü. Hakkındaki iddiayı sorduğumuz Murat Ö. ise kendini “Diğer çocuklar etkilenmesin diye vurdum ama sert bir şekilde vurmadım” sözleriyle savundu. U.Ç’nin babası, dershane müdürünün kendisine “Namaz kılmıyor, etrafındaki öğrencilere kötü örnek oluyor” dediğini aktardı.

Olay 22 Aralık tarihinde Yozgat Maltepe Dershanesi Anafen Şubesinde meydana geldi. Yaşadıklarını gazetemize anlatan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi U.Ç, olay günü dershanede eğitim saatleri dışında ve sabah erken bir saatte “rehberlik dersi” verildiğini ve hasta olduğu için bu derse katılmadığını söyledi. Rehberlik dersi adı altında din eğitimi verildiğini ve öğrencilere namaz kıldırıldığını ileri süren U.Ç. “Daha sonra dershanenin normal saatlerinde derse girdim. Dersimiz matematikti. Rehberlik ve matematik dersini aynı öğretmenle işliyorduk” dedi.

‘ÖĞRENCİLERE KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR’

Sınıfa girdiğinde öğretmenin kendisini yanına çağırdığını belirten U.Ç. “Bana neden gelmediğimi sordu. Ben de hasta olduğumu söyledim. Bunun üzerine kafama vurdu. Sonra tekme attı. Ardından da bileğimden tutarak çekti. Bileğim burkuldu. Üstelik kafama vurduğu için kulağımın arkasındaki kist büyüdü” diye konuştu. U.Ç. olayın ardından bir daha dershaneye gitmedi.

U.Ç.’nin babası Mehmet Ç. ise eşiyle birlikte dershane müdürüne şikayette bulunduklarını ancak müdürün özür dileyerek konuyu kapatmak istediğini söyledi. Söz konusu öğretmene telefonla ulaştığını dile getiren Mehmet Ç, “Olayı sordum, özür diledi. Çocuğumun ne suç işlediğini sordum. Tekrar özür diledi. Çocuğumun suçunu bir daha sorunca bana ‘Namaz kılmıyor, etrafındaki öğrencilere kötü örnek oluyor’ dedi.

Benim çocuğum 7’inci sınıfa gidiyor. Henüz 13 yaşında. Çocuğumu namaz kılması için dershaneye göndermiyorum ki” diye konuştu.

‘BİR KERE VURMAK PROBLEM MİDİR?​’

Hakkındaki iddiayı sormak için aradığımız Öğretmen Murat Ö, önce iddiaları kabul etmedi. Dershanede din eğitimi verilmediğini ve öğrencilere namaz kıldırılmadığını iddia eden Murat Ö, “Biz rehberlik dersinde ödevleri kontrol ediyoruz. Öğrencilerin eksikliklerini kontrol ediyoruz” dedi. Olayla ilgili aileyle görüştüğümüzü söylememiz üzerine ise ifadelerini değiştiren öğretmen, “Etüde gelmediği için, diğer çocuklar etkilenmesin diye vurdum ama sert bir şekilde vurmadım. Öğrencinin kafasına bir kere vurmak problem midir? Elinizi vicdanınıza koyun ve yazın” diye konuştu.

MÜDÜR YALANLADI

Dershane Müdürü Yaşar Şeker de iddiaları yalanladı ancak şu sözlerle: “Öğretmenlerimiz şakayla karışık öğrenciler ödevlerini yapmadığı zaman enselerinden tutup çekiyorlar!”

 

ÖNCEKİ HABER

‘Kaza değil rant cinayeti’

SONRAKİ HABER

Tersane kazasını bilirkişi araştıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa