26 Aralık 2013 06:00

‘Kaza değil rant cinayeti’

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri trafik kazasında ölen arkadaşları için “Kaza değil cinayet” diyerek eylem yaptı. Öğrenciler kazanın sorumlusu olarak uzun süredir inşaat çalışmaları yaparak yolları geçilemez hale getiren belediyeyi işaret etti.

‘Kaza değil rant cinayeti’
Paylaş

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri trafik kazasında ölen arkadaşları için “Kaza değil cinayet” diyerek eylem yaptı. Öğrenciler kazanın sorumlusu olarak uzun süredir inşaat çalışmaları yaparak yolları geçilemez hale getiren belediyeyi işaret etti.

OMÜ Ziraat Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Muhsine Nurdan Onur’un Atakum’da bir yolcu otobüsünün çarpması sonucu ölümü üzerine üniversiteli arkadaşları yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Önceki akşam yaklaşık 400 genç yolu trafiğe kapatarak kazanın meydana geldiği yere kadar sloganlar atarak yürüdüler.  Eylem boyunca “Nurdan’ın katili rantçı belediyer” ve “Katiller halka hesap verecek” sloganları atan öğrenciler AKP ilçe binası önünde yoğun güvenlik önlemi alan polislere de tepki göstererek, “Hırsızlara değil Nurdanlara koruma” ve  “Hırsızlar halka hesap verecek” sloganları attılar.

‘Öğrenciler adına konuşan Meral Arslan , “Neredeyse 2 yıldır şehrin bir çok yerinde süren dere ıslah çalışmaları nedeniyle tek şeride indirilen koskoca Samsun anayolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışırken adeta akrobat kesilmemiz gerekiyor. Ne bir trafik memurunun konulduğu ne de herhangi bir tedbirin alınmadığı ölüm geçidinden gergün korkarak geçmek zorunda kalıyoruz” dedi.

‘İNSAN HAYATINI HİÇE SAYIYORLAR’

Üniversitelerdeki sorunlar yetmiyormuş üniversite öğrencileri olarak şimdi de iktidarın belediyeciliğiyle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Arslan, “Samsun’daki sel felaketi henüz akıllarımızdan silinmemişken yüreğimiz Muhsine Nurdan Onur kardeşimizin hayatının kaybetmesiyle bir kez daha yanmıştır. Belediyeciliği sadece kamusal alanların yağmalanması olarak gören ve bu noktada çeşitli kamu kurumlarının araçlarını bunun için kullanan iktidar, yaptığı çalışmalarda önlem almayarak Tuzla’da, Zonguldak’ta olduğu gibi Samsun’da da insan hayatını hiçe saymıştır. Halkımız milyonlarca lirayı ceplerine indiren bu güruhu affetmeyecek ve daha fazla genç kardeşimizin canının yanmasına izin vermeyecektir” diye konuştu.

Arslan konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler üniversiteli gençler ve Atakum sakinleri olarak daha fazla Muhsine’lerin can vermemesi adına sermayenin tarafında olmayacağız.Bugün de iklim koşullarını göz önünde bulundurmadan seçim yatırımı olarak yaptıkları sözde hizmetleri yüzlerine vurmak için buradayız. Nurdan kardeşimizin başına gelenler kaza değil cinayettir! Bu olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Suçluların ve sorumluların derhal hak ettikleri cezayı almalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.”

‘KÖSTEBEK YUVASINA ÇEVİRDİLER’

Eylem sırasında gençlere destek veren Emekli Öğretmen Selami Savuk yolların seçim öncesi oy kaygısıyla gelişi güzel kazılarak köstebek yuvasına çevrildiğini belirterek bu şekilde halkın hayatının tehlikeye atıldığını söyledi. 3 gün önce de aynı yolda benzer bir kaza atlattığını, bir cipin kendisine çarptıktan sonra kaçtığını söyleyen Savuk, ulaşımda bu rezalete son verilmesini istedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekçiler Çiğli\'yi yönetmeye aday oldu

SONRAKİ HABER

Namaz kılmayan öğrenciye dayak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...