07 Haziran 2011 10:07

Suda Metin Lokumcu’nun sureti

HİDROELEKTRİK santrali (HES) yapımına karşı yürütülen mücadeleleri ele alan “Sudaki Suretler” adlı belgeselin galası, Hopa’daki olaylarda hayatını kaybeden Emekli Öğretmen Metin Lokumcu anısına bugün TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda yapılacak.Yönetmenliğini Erkal Tülek&r

Suda Metin Lokumcu’nun sureti
Paylaş

HİDROELEKTRİK santrali (HES) yapımına karşı yürütülen mücadeleleri ele alan “Sudaki Suretler” adlı belgeselin galası, Hopa’daki olaylarda hayatını kaybeden Emekli Öğretmen Metin Lokumcu anısına bugün TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda yapılacak.

Yönetmenliğini Erkal Tülek’in yaptığı belgesel, Türkiye’nin dört bir yanında sayıları üç bine yaklaşan HES’leri ve HES karşıtı mücadeleleri perdeye yansıtıyor. Ülkenin güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına nerede bir HES inşaatı ve ona karşı çıkanlar varsa oradan görüntüler içeren belgesel için film ekibi yaklaşık 12 bin kilometre yol yaptı. Artvin, Muğla, Kastamonu, Dersim, Rize, Antalya olmak üzere pek çok ilde ‘sudaki suretlere’ mikrofon uzatan belgesel, insanın doğaya ve yaşama ne pahasına sahip çıktığını gözler önüne seriyor.

HES karşıtı mücadelelere destek veren “Sudaki Suretler” için yönetmeni Tülek, “Memlekette keşfedilmemiş nice adsız canlılar var; hedef onlarla konuşan, gezen, dinleyen ve taş atan bir belgesel olmaktı” ifadelerini kullanıyor.

Yapımcılığını İnşaat Mühendisleri Odası ve Renas Yapım’ın üstlendiği, film ekibini Davut Kanmaz, Çağrı Yılmaz, Özgür Tüfekçi’nin oluşturduğu 74 dakikalık “Sudaki Suretler”in bugün saat 19.30’daki galası Emekli Öğretmen Metin Lokumcu anısına gerçekleşecek. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Mısır'da evsizler isyan etti

SONRAKİ HABER

Çizgi roman kendine bakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...