25 Aralık 2013 22:49

EMEP Ordu İl Başkanı Poyraz: Bakanların istifası yetmez

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Hükümet içinde yaşanan çatlağı "ortaklığın, kardeşliğin bitişi" olarak değerlendirerek ‘harç bitti yapı paydos’ sözünün hükümet ortaklarını çok iyi anlattığını vurguladı.

EMEP Ordu İl Başkanı Poyraz: Bakanların istifası yetmez
Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Hükümet içinde yaşanan çatlağı "ortaklığın, kardeşliğin bitişi" olarak değerlendirerek ‘harç bitti yapı paydos’ sözünün hükümet ortaklarını çok iyi anlattığını vurguladı. Yolsuzluğun, rüşvetin ortada gözükenden daha büyük olduğunu da belirten Poyraz, “Başbakan derin devleti temizlediğini vurguluyordu ama yeniden derin devletten, çeteden söz ediyor. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için tek çare hükümetin istifa etmesidir“ dedi.

İDRİS NAİM ŞAHİN DE AK KAŞIK DEĞİL

İdris Naim Şahin’in partisinden istifa etmesini de değerlendiren Hikmet Poyraz, “İdris Naim’in istifası kokuşmuşluktan kendini kurtarma çabasıdır. Aday gösterilmemesi nedeniyle bir tepkidir. Emniyet içindeki iki grubun yapılanma çalışmasında kendi adamlarının tasfiye edilmesinden rahatsızlık duymasındandır. Yoksa sütten çıkmış kaşık olduğu için değil. AKP Hükümeti’nin tüm dönemleri sorgulanmalıdır” dedi.

HALKIN TEPKİLERİ BÜYÜYECEKTİR

Emek Partisi İl Başkanı Poyraz, “Son gelişmeler hükümeti oldukça sıkıştıracağa benziyor. Yine olup bitenlere bakılırsa, halkın tepkisinin artarak ve kitlesel gösterilere dönüşerek gelişeceğinin işaretleri fazlasıyla ortaya çıkmıştır. Bu zamana kadar var olan hükümetlerde bu denli bir yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olmadı. Bakanlar ve ailelerinin adının karıştığı yolsuzluklar iktidarın tüm niteliğini ortaya çıkarmaktadır. Halk, kandırmaya yönelik girişimlere izin vermeyecek ve ‘hükümet istifa’ talebini haykırmaya başlayacaktır” dedi.

SENDİKALAR DA YOLSUZLUĞA KARŞI ÇIKMALIDIR

Poyraz; Hükümet, rüşvet, yolsuzluk batağına batmış ve haklın ihtiyaçlarına yanıt vermek yerine rantçıların ve hırsızların korunması için çaba harcamaktadır, diyerek sendikalar da dahil tüm halk örgütlenmelerinin sokağa çıkması gerektiğini belirtti. “Gezi eylemlerine etkin katılım sağlamayan sendikaların bu yolsuzluk ve operasyonlar nedeniyle daha güçlü ve kararlı olarak sokağa çıkıp tepkilerin birleşmesine katkı sağlamalıdırlar”dedi.

BİRLEŞİK GÜÇ OLUŞTURULMALIDIR

Hikmet Poyraz, “Hükümet halk nezdinde meşruluğunu yitirmiştir. Halk demokrasisi ve iktidarı için tüm emek ve demokrasi güçleri bir cephede toplanmalıdır. Yolsuzluk ve adaletsizlik düzenine son vermek acil görevdir. Bakanların istifası yeterli değildir. Hükümet istifa etmeli, soruşturmaların yolu açılmalıdır. Artık gündem yerel seçimlerden çok, iktidar sorunudur. Yolsuzluğu, adaletsizliği, eşitsizliği ortadan kaldıracak demokratik iktidar, halk demokrasisi için güçleri birleştirip, ortak tavır geliştirilmelidir” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Galatasaray\'ı 79-67 yendi

SONRAKİ HABER

Monte Kristo Kontu’ndan bu yana banka hortumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...