25 Aralık 2013 18:09

Mısır'da Müslüman Kardeşler 'terör örgütü' ilan edildi

Mısır'da Müslüman Kardeşler (MK), 'terör örgütü' ilan edildi. Yüksek Öğrenim Bakanı Hüsam Eissa bugün yapılan uzun kabine toplantısının ardından okuğu açıklamada, "Kabine Müslüman Kardeşler grubunu ve yapılanmasını bir terör örgütü ilan etti" dedi.

Mısır\'da Müslüman Kardeşler \'terör örgütü\' ilan edildi
Paylaş

Mısır'da Müslüman Kardeşler (MK), geçici hükümet tarafından 'terör örgütü' ilan edildi. Yüksek Öğrenim Bakanı Hüsam Eissa bugün yapılan kabine toplantısının ardından okuğu açıklamada, "Kabine Müslüman Kardeşler grubunu ve yapılanmasını bir terör örgütü ilan etti" dedi.

Eissa ayrıca bu ilanla gruba üye olanların, mali destek verenlerin ve grubun faaliyetlerinin propagandasını yapanların cezalandırılabileceğini söyledi. 3 Temmuz'daki askeri darbeyle devrilen Muhammed Mursi'nin üyesi olduğu hareket, darbeden bu yana asker destekli yönetim aleyhine gösteriler düzenliyor. MK'nin eylemlerine yapılan saldırılarda yüzlerce sivil öldürülmüştü.

Yetkililer son dönemde Mısır'da artan saldırılardan Müslüman Kardeşleri sorumlu tutuyor. Hareketse bu iddiaları reddediyor. Ülkede son olarak dün Mansura kentindeki karakola bomba yüklü araçla saldırılmış, en az 14 kişi yaşamını yitirmişti. İçişleri Bakanlığı olaydan Müslüman Kardeşler'i sorumlu tutsa da MK'den yapılan açıklamada saldırı kınanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Katliam protestosu

SONRAKİ HABER

Kozağaçlı: Hukuk devleti yalandan ibaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...