25 Aralık 2013 18:11

Katliam protestosu

İzmir Bayraklı’da siyasi partiler ve kitle örgütleri Roboskî ve Maraş Katliamı’nı kınadı. Yapılan meşaleli yürüyüşle katliamlarda yaşamını yitirenler anıldı.

Katliam protestosu
Paylaş

İzmir Bayraklı’da siyasi partiler ve kitle örgütleri Roboskî ve Maraş Katliamı’nı kınadı. Yapılan meşaleli yürüyüşle katliamlarda yaşamını yitirenler anıldı.

Bayraklı HDP, Karşıyaka AKD, Pir Sultan Abdal ve Alevi Yol Derneklerinin ortaklaşa düzenlediği eylemde, basın metnini okuyan Bayraklı HDP Eş Başkanı Arzu Kılıç, Gezi isyanında ve Gever’de gençleri katledenlerle Maraş’ı, 19 Aralık’ı, Roboskî’yi, Reyhanlı’yı gerçekleştirenlerin aynı zihniyete sahip olduğunu ifade etti. Bu nedenle Kürtlerin, Alevilerin, işçi ve emekçilerin tek yumruk olup mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini belirtti. Kılıç, “Bugünlerde hırsızlık ve rüşvet operasyonuyla gündeme gelen AKP iktidarının hangi devlet geleneğinden geldiğini biliyoruz. Günümüz, katliamlara karşı, soygun düzenine karşı, inkar politikalarına karşı birleşip direnme günüdür” dedi.

SORUMLULAR YARGILANSIN

MARAŞ Katliamı 35. yıl dönümünde Samsun’da lanetlendi. Pir Sultan Abdal  Kültür Derneğinin (PSAKD) çağrısıyla öğretmenevi önünde toplanan emek ve demokrasi güçleri buradan Süleymaniye Geçidi’ne kadar yürüdü. Emek ve demokrasi güçleri adına ortak açıklamayı okuyan PSAKD Yönetim Kurulu Üyesi  Süheyla Arslan “Maraş Katliamı devlet tarafından Alevilere ve demokrasi mücadelesine karşı yapıldı, devletin tekçi ve inkarcı politikalarının sonucu oldu” dedi.
Manisa’da da katliamda yaşamını yitirenler yapılan etkinlikle anıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İdris Naim Şahin istifa etti, Erdoğan\'a sert eleştiriler yöneltti

SONRAKİ HABER

Mısır\'da Müslüman Kardeşler \'terör örgütü\' ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...