25 Aralık 2013 16:28

Av, doğal yaşama müdahaledir

Kışın gelmesiyle birlikte kent merkezine inen yaban hayvanlarının avcılar tarafından öldürülmesine Dersimliler tepki gösterdi.

Av, doğal yaşama müdahaledir
Paylaş

Kışın gelmesiyle birlikte kent merkezine inen yaban hayvanlarının avcılar tarafından öldürülmesine Dersimliler tepki gösterdi.
En son iki gün önce Pülümür Vadisi Büyükyurt köyü civarında biri 3, diğeri 6 yaşında olan iki dağ keçisi kaçak avcılar tarafından öldürülmüştü.
BDP Dersim İl Örgütü de kentte doğal hayata ve canlı yaşamına dönük saldırılara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamada “Vahşete ortak olmayın”, “Kutsallarımıza dokunmayın” dövizleri açılarak, “Dersim’i koru doğana sahip çık” sloganı atıldı.

‘PARA CEZALARI CAYDIRICI DEĞİL’

Burada konuşan BDP Dersim İl Eş Başkanı Ergin Doğru, doğal yaşama dönük tehditlerin Dersim için ciddi bir sorun haline geldiğini belirterek, “Dersim coğrafyası gerek endemik bitkiler gerekse hayvan türleri açısından önemli bir alan. Buradaki canlı yaşamı Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından da koruma altına alınmıştır. Coğrafyamızda bilinçli ve bilinçsiz yapılan avcılıkla doğa katliamının yanında yabani hayatında yok olmasının eşiğine gelmiş durumdayız” dedi.
Dersim’de yaşayan ve nesli tükenmekte olan canlılara dönük yaşanan vahşet ve katliam politikalarına karşı halkın duyarlılığının görmezden gelinemeyeceğini belirten Doğru, “Kaçak avcılık Dersim’de yabani hayata müdahalenin yanında Dersim doğasına yönelik saldırıdır” diye belirtti. Kaçak avcılara verilen para cezasının caydırıcılığının olmadığını söyleyen Doğru, “Katledilen canlılar Alevilik inancına göre kutsaldır” diye konuştu. (Dersim/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Bayraktar\'a \'ihanet\' suçlaması

SONRAKİ HABER

Sana evet HES’e hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...