25 Aralık 2013 16:19

Bayraktar'a 'ihanet' suçlaması

Bakanların istifası ve Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarının ardından AKP içinde büyük bir tartışma başladı. Yapılan ilk açıklamalarda Bayraktar, "ihanet" ile suçlandı.

Bayraktar\'a \'ihanet\' suçlaması
Paylaş

Bakanların istifası ve Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarının ardından AKP içinde büyük bir tartışma başladı. Yapılan ilk açıklamalarda Bayraktar, "ihanet" ile suçlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin Başbakan Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini belirterek, milletvekilliği ve bakanlıktan istifa etmesi, AKP'de deprem etkisi yarattı.

Bayraktar'ın istifası ayrıca Erdoğan'ın bakanlara istifa etmeleri ve hazırlanan deklarasyonu imzalamaları yönünde baskı yaptığını ortaya çıkardı. Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ın istifalarına ilişkin AKP'li vekillerden ılımlı açıklamalar gelirken, Erdoğan Bayraktar'ın istifası ise AKP'lileri adeta çileden çıkardı.

METİNER'DEN BÜYÜK SUÇLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifalarına ilişkin, "Hassasiyetlerini gösterdiler ve siyasi bir erdemde bulundular" derken, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise Erdoğan Bayraktar'ı "ihanet" ile suçladı. Metiner, "Tek kelimeyle yazıklar olsun, Bayraktar'ın yaptığı bir namertlik ve siyasi ahlaksızlık örneğidir. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ihanet içerisine giriyorsun. Bu senin kişiliğini gösteriyor" de

AKP Antep Milletvekili Şamil Tayyar ise, twitter hesabından, "Bayraktarlık; koltuk gidince bayrak açarak değil, önüne evrak geldiğinde bayrak kaldırarak olur" değerlendirmesini yaptı. Hükümete yakın internet sitelerinde de, Bayraktar'ı suçlayıcı haberlerin yer alması dikkat çekti.

Öte yandan bakanların istifasının ardından Başbakan Erdoğan'ın akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yeni kabineyi sunacağı öğrenildi. Erdoğan'ın yeni kabinesinde kritik görevlerde çok yakınındaki isimlerin olacağı belirtilirken, İçişleri Bakanlığı için ise Erdoğan'ın en yakınındaki Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın adı geçiyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Doğan Tarkan yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Av, doğal yaşama müdahaledir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa