25 Aralık 2013 15:43

‘Aramızdaki kötüleri ayıkladık’

Başbakan Erdoğan, bakanların istifalarını isim vermeden konuştu. Erdoğan, “Biz kötüleri aramızda ayıkladık” dedi.

‘Aramızdaki kötüleri ayıkladık’
Paylaş

Başbakan Erdoğan, bakanların istifalarını isim vermeden konuştu. Erdoğan, “Biz kötüleri aramızda ayıkladık” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Pakistan ve Karadeniz’e yaptığı ziyaretlere ilişkin değerlendirmeler yapan Erdoğan gündemdeki konu olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili de konuştu.

Dik duracaklarını ve milleti hayal kırıklığına uğratmayacakları yönünde millete söz verdiklerini savunan Erdoğan, “Bizi bu makamlara getiren, on bir yıl bizi burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür. Yolsuzluklar karşısındaki sert tavizsiz duruşumuzdur. AK Parti yolsuzluklara göz yummaz” dedi.
 
BASINI HEDEF ALDI

AKP’nin ak kadroları olarak yollarına bembeyaz yürüdüklerini iddia eden Başbakan Erdoğan, yaşanan istifalara ilişkin isim vermeden konuştu. Erdoğan, “Biz kötüleri aramızda ayıkladık. Hakkında iddia olanların aklanıp gelmesini sabırla bekledik. Bizim hassasiyetimiz sırf çamur atıldı diye de kimse kusura bakmasın o tür operasyonlara da aramızda girmeyiz” dedi.

Basını yine hedef alan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: “9 gündür bir operasyon yürütülüyor. Aman Allah’ım. Daha ilk gün adı konuldu büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu. Tarihin en büyük yolsuzluğu. Daha ikinci günden itibaren gözaltı sorgu savunma, mahkeme aşamaları geçildi, medya tarafından doğrudan infaz yapılmaya başlandı. İçeriden dışarıya sürekli bilgi sızıyor. Güya gizlilik kaydı olan bir süreç.”
 
HERŞEY KOMPLO

Gezi’nin ülkenin kardeşliğine yönelik bir suikast girişimi olduğunu öne süren Başbakan Erdoğan, “17 Aralık’ta Diyarbakır tablosuna da suikast düzenlendi. Barışımıza bir suikasttır. Burada hedef sadece çözüm süreci de değil. bir paket hazırladılar. Birbiriyle alakasız dosyaları koydular ve yolsuzluk ambalajıyla sundular. CHP’yi MHP’yi TÜSİAD’ı, yolsuzluk üzerinden sahaya iteklediler. Kamuoyunu yolsuzluk iddialarıyla meşgul ederken, arka planda, Diyarbakır’ın, Oslo’nun 7 Şubat’ın Halkbank’ın intikamını almak için tezgah kurdular” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, aynı komplonun benzerlerinin Deniz Baykal’a, Süleyman Demirel’e ve Necmettin  Erbakan’a da yapıldığını ileri sürdü. (ANKARA)

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Hıristiyanlar Noel ayini düzenledi

SONRAKİ HABER

Doğan Tarkan yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...