07 Haziran 2011 10:02

Mısır'da evsizler isyan etti

Mısır’ın merkezi Kahire’de yüzlerce evsiz vatandaş, barınma sorunlarının çözümü için Enformasyon Bakanlığı ile devlet televizyonun önüne kamp kurarak protesto gösterisine başladı.Yüzlerce evsiz vatandaş meydanda kamp kurarak ev talep ediyor. Yönetimin konut sorunlarını bir an önce çözmesi

Mısır'da evsizler isyan etti
Paylaş

Yüzlerce evsiz vatandaş meydanda kamp kurarak ev talep ediyor. Yönetimin konut sorunlarını bir an önce çözmesini isteyen evsizler, kendilerine kalacak bir yer verilinceye kadar bakanlık ve televizyon binası önünde kurdukları çadırlarda kalacaklarını söyledi.

Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ve Mısır hükümeti aleyhine slogan atan göstericiler, bakanlığın bulunduğu El Korniş Caddesi’ni trafiğe kapattı. Medyanın taraflı davranmasından dolayı seslerini duyuramadıklarını savunan evsizler, söz konusu caddeye 200 kadar çadır kurdu. Hişam Ahmet isimli protestocu, Faysal semtinde ailesi ile birlikte çöplükte yaşadığını ifade ederek, devrimden sonra iş başına gelen geçici hükümetin fakirler dışında herkesin sorunları ile ilgilendiğini ileri sürdü. Ahmet, kendilerine kalacak bir yer verilmediği takdirde bakanlık ve televizyon binasının önünü boşaltmayacaklarını sözlerine ekledi.

6 MİLYON EVSİZ

Resmi verilere göre, sadece başkent Kahire’de 2 milyon kişi sokak, mezarlık veya Nil nehrindeki sandallarda yaşamını sürdürüyor. Ülke genelinde bu rakamın 5 - 6 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. Tunus’ta bin Ali'nin alaşağı edilmesinin korkusuyla evsiz Mısırlılar için 2 bin konutluk bir proje başlatılmıştı. 25 Ocak halk ayaklanmasının başlamasının ardından proje askıya alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yorgo Papandreu: Referandum olabilir

SONRAKİ HABER

Suda Metin Lokumcu’nun sureti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...