25 Aralık 2013 12:23

McDonald’s uyardı: Fast Food Yemeyin!

Mc Donald's çalışanlarını uyardı: Burger ve kızartma yemeyin!

McDonald’s uyardı: Fast Food Yemeyin!
Paylaş

İngiltere’de yayımlanan Daily Mail’in haberine göre fast food devi McDonald’s, çalışanlarına burger ve patates kızartmalarından oluşan yiyecekleri değil, salata ve sandviç gibi sağlıklı yiyecekleri yemeleri tavsiyesinde bulundu.
Bu tavsiye, McResource Line isimli McDonald’s çalışanlarına yönelik sitede yer aldı. Söz konusu site daha önceleri de çalışanlara, geçinebilmeleri için eşyalarını satmalarını ve ikinci bir iş bulmalarını tavsiye etmişti.
Tavsiye, “sağlıksız seçimin” ve “sağlıklı seçimin” resmedildiği bir grafik eşliğinde verildi. McDonald’s restoranında satılan ürünler, “sağlıksız seçim” kategorisinde yer aldılar.
Tavsiyede ayrıca çalışanlara, “peynir, domuz pastırması ve mayonez gibi ekstraları sınırlandırmaları” da söylendi. Bu tür ekstralar, McDonald’s’ın sunduğu ürünlerin temel unsurları durumunda.
Sitede, hamburger, patates kızartması ve gazlı içecek tüketimine karşı şu uyarıda bulunuluyor: “Yağca zengin yemekler yenilmesi insanları fazla kilolu olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.”

ÇALIŞANLAR FAST FOOD'A MUHTAÇ
Öte yandan birçok restoranda çalışanlara yemek indirimleri ve kısa aralar sunulması, çalışanları sağlıksız yiyecekleri tercih etmek zorunda bırakıyor.
Tavsiyede ayrıca sık sık fast food restoranlarında yemek yenilmesinin sağlıklı bir beslenme düzeni benimsenmesini zorlaştırdığı da söyleniyor: “Birçok yiyecek, trans yağ ile olmasa bile çokça yağ ile pişiriliyor. Birçok fast food restoranı, düşük yağlı yiyecekler sunmuyorlar.”
Dünyanın en büyük fast food zinciri, çalışanların başka yerlerde yemek yemelerini istiyor.
Sitede, “Çeşit çeşit salata, çorba ve sebze servis eden yerlerde yemek yiyin” deniyor.
Haberin duyulmasının ardından söz konusu web sitesi “bakıma alındı” iddiasıyla kapatıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sınırdaki duvar tarihi köprü üzerine örüldü

SONRAKİ HABER

Rojavalılar ucuz işgücü olarak kullanılıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...