07 Haziran 2011 09:56

Yorgo Papandreu: Referandum olabilir

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkenin bugüne kadar iflastan kaçmayı başardığını ancak bir “meydan okuma” olarak tehlikenin devam ettiğini söyledi. Papandreu, ülkedeki yapısal “reformlar” ve hükümetin önerdiği büyük değişiklikler konusunda referanduma gidilmesi seçeneği için İç

Yorgo Papandreu: Referandum olabilir
Paylaş

Bakanlar kurulu, dün saat 14:00’de başladığı uzun görüşmesini akşam saat 24:00’dan önce tamamladı. Bakanlar kurulunda AB ve IMF ile geçen Cuma günü varılan yeni anlaşmanın ele alındığı belirtildi. Hükümet, 6,4 milyar avroluk yeni önlemlere ilişkin ayrıntıları da netleştirdi.

Muhtemel bir erken seçim ihtimalini bir kez daha reddeden Papandreu, muhalefet partileri ile uzlaşma girişimlerinin ise sürmesini istedi. Partilere Troyka ile anlaşmayı birlikte karara bağlayalım çağrısında bulundu. Öte yandan Papandreu, bakanlıklara AB ve IMF müfettişlerinin yerleşeceği konusunu ise medyanın köpürttüğünü kaydetti. Yunan başbakan böyle bir şeyi kabul etmediklerini vurguladı.

Ülkede yapılan “reformlar” için referanduma gidilmesi için yeşil ışık yakan Papandreu, “Desteklediğimiz büyük değişimler için hazırım. Bugünkü anayasamızın öngördüğü gibi olabildiğince geniş bir uzlaşma ve görüş birliği için referandum kurumunu da değerlendirebiliriz.” dedi. Başbakan Papandreu, bu konuda çalışması için İçişleri Bakanı Yannis Ragusis’e talimat vereceğini sözlerine ilave etti.

Önümüzdeki günlerde yeni önlemlerin mecliste onaylanması gerekiyor. Ancak oylama tarihi henüz netleşmedi. Değişikliklerin kabul edilmesi için 151 milletvekilinin kabul oyu kullanması gerekiyor. PASOK’un 156 milletvekili bulunuyor. Önlemlerden rahatsızlık duyan iktidar partisindeki yaklaşık 20 milletvekilinden fire verilmemesi için bugün vekillere önlemlerin ayrıntıları anlatılacak.

Öte yandan, Yunan telekomünikasyon şirketi OTE’nin yüzde 10 oranındaki hissesi Alman Deutsche Telekom’a satılıyor. Deutsche Telekom, OTE’nin yüzde 10 oranındaki hissesini satın alma bedelinin 400 milyon avroyu (584 milyon dolar) bulabileceğini açıkladı. OTE’nin yüzde 10’unu satın alması durumunda Deutsche Telekom’un bu şirketteki hissesi yüzde 40’a yükselecek, Yunan devletinin hissesi ise yüzde 10 olacak. OTE’nin kalan yüzde 50 hissesine ise uluslararası ve Yunan kuruluşları sahip bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran’ın 2. Kızıldeniz seferi

SONRAKİ HABER

Mısır'da evsizler isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...