07 Haziran 2011 09:50

Salih’in vücudunun yüzde 40’ı yanmış

GEÇTİĞİMİZ hafta içi devlet başkanlığı binasına düzenlenen saldırıdan sağ kurtularak Suudi Arabistan'a giden Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in vücudunun yüzde 40'ının yandığı bildirildi. ABD'li kaynaklar, Salih'in akciğerlerinin de tamamen çöktüğü ve bu yüzden Yemen'e dönüp d&

Salih’in vücudunun yüzde 40’ı yanmış
Paylaş

GEÇTİĞİMİZ hafta içi devlet başkanlığı binasına düzenlenen saldırıdan sağ kurtularak Suudi Arabistan'a giden Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in vücudunun yüzde 40'ının yandığı bildirildi. ABD'li kaynaklar, Salih'in akciğerlerinin de tamamen çöktüğü ve bu yüzden Yemen'e dönüp dönmeyeceğinin belirsiz olduğunu belirtti.

Salih, Cuma günü gerçekleştirilen saldırıdan yaralı olarak kurtulmuş ve tedavi için Suudi Arabistan'a gitmişti. Bir Arap diplomat da Salih'de 7 santimetre derinliğinde bir şarapnel yarası olduğunu belirtti.

Öte yandan Cuma namazı sırasında bir camide gerçekleştirilen saldırıya yönelik farklı iddialar da gündeme geliyor. Saldırının dışarıdan bir havan topu ya da roket saldırısı değil, içeride patlayan bir bomba olduğu ve Yemenli yetkililerin soruşturmayı bu yönde gerçekleştirdikleri aktarılıyor. Ancak saldırının bir intihar saldırısı da olmadığı vurgulanıyor. Yemen ajansı saldırıda 3 koruma ve imamın öldüğünü duyurmuştu.

Saldırının arkasında Sadık Al Ahmar liderliğindeki Haşid aşireti mensupları olduğu düşünülüyor. Salih'e düzenlenen saldırının ardından Yemen güçleri de Al Ahmar'ın evine saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda 10 kişi ölürken 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Suudi İhbariye kanalı, 2 ameliyat geçiren Salih'in iyileştikten sonra Yemen'e döneceğini duyurmuştu. Ancak Suudi yetkililerin Salih'in gitmesine izin vermeyebileceği belirtiliyor.

Yemen'de dün gece Abyan bölgesinde kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin bir mevziye saldırdığı, 9 askerin ve 6 saldırganın öldüğü kaydedildi.

Yemen'in ikinci büyük kenti Taiz'de ise silahlı kişilerle askerler arasında devlet başkanlığı sarayı yakınında çatışma çıktığı belirtildi. Bir tanktan fırlatılan top mermisinin yerleşim bölgesine düştüğü ve 3'ü çocuk 4 kişinin öldüğü kaydedildi.

Taiz'in aşiret lideri Şeyh Hamud Said El Mahlefi devlet başkanlığı sarayı yakınında askerlerle çıkan çatışmadan sonra silahlı muhaliflerin ülkenin ikinci büyük kenti Taiz'in kontrolünü ele geçirdiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Önder: Blokun gücü bazılarını tedirgin ediyor

SONRAKİ HABER

İran’ın 2. Kızıldeniz seferi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...