25 Aralık 2013 06:00

Yatağan’da duvara toslayacaklar

Aylardır özelleştirmeye karşı Yatağan Tes-İş ve Maden-İş Sendikalarımızla birlikte tek bir sendika şubesi gibi mücadele ediyoruz. Tüm dünyaya dayanışmanın, sahiplenmenin dersini veriyoruz. Mücadelede meşruluğun ne olduğunu bir kez daha gösteriyoruz. Bireyciliğe, bencilliğe karşı birlik olmanın, ‘biz’ olmanın gücünü gösteriyoruz. 100 gündür direniş çadırında 24 saat nöbetteyiz.16 gündür de açlık grevindeyiz. Halktan imza topladık, dağlara çıktık, kefenleri giydik, tabutlara yattık, Ankara’ya yürüdük. Meclisin kapısına dayandık…Muğla’da, Milas’ta biber gazına, tomaya, polis şiddetine maruz kaldık. Ama yılmadık, yılmayacağız.

Yatağan’da  duvara  toslayacaklar
Paylaş

Kemal ÖZCAN
Tes-İş Yatağan Şube Sekreteri

Aylardır özelleştirmeye karşı Yatağan Tes-İş ve Maden-İş Sendikalarımızla birlikte tek bir sendika şubesi gibi mücadele ediyoruz. Tüm dünyaya dayanışmanın, sahiplenmenin dersini veriyoruz. Mücadelede meşruluğun ne olduğunu bir kez daha gösteriyoruz. Bireyciliğe, bencilliğe karşı birlik olmanın, ‘biz’ olmanın gücünü gösteriyoruz. 100 gündür direniş çadırında 24 saat nöbetteyiz.16 gündür de açlık grevindeyiz. Halktan imza topladık, dağlara çıktık, kefenleri giydik, tabutlara yattık, Ankara’ya yürüdük. Meclisin kapısına dayandık…
Muğla’da, Milas’ta biber gazına, tomaya, polis şiddetine maruz kaldık. Ama yılmadık, yılmayacağız.
Başbakan gelecek diye Muğla’da tam dört gün boyuca sıkıyönetim ilan edildi. Bizleri aylardır gözmezden gelenler, adam yerine koymayanlar, inancımız ve  kararlılığımız karşısında bizleri muhatap almak zorunda kaldılar. Bu ülkede emekçilerin, ezilenlerin, umutsuzların umudu olduk...            
Kendi hukukumuzu yaratıyoruz…
Özelleştirmeye karşı mücadelede Yatağan, Milas son durak olacak.
Özelleştirmeciler burada duvara toslayacaklar…
Bir kez daha siyasi iktidara haykırıyoruz..Gelin yol yakınken vazgeçin bu özelleştirme sevdasından…
Devlete sürekli kâr getiren santral ve kömür ocaklarımızın özelleştirme kararı ülke menfaatlerine aykırıdır. Bu özelleştirmeler ile halkımız değil, yerli-yabancı tekeller kazanacaktır.  
Bu kurumlarımız satılırsa; işçi kaybeder, esnaf kaybeder, köylü kaybeder
Yatağan kaybeder, Milas kaybeder, Muğla kaybeder, Türkiye kaybeder , Biz kaybederiz.
Sadece kendimiz için değil, yarınlarımız ve ülkemiz için buna izin vermeyeceğiz. Başbakanı bu karardan vazgeçmeye çağırıyoruz.
Çünkü biz ne pahasına olursa olsun direneceğiz..
Daha sert ve sonuç alıcı eylemlere herkes hazır olsun..
Bizim işyerlerimiz satılık değil. Buna asla izin vermeyeceğiz.
Görüyoruz ki bizi yönetenler, hâlâ Yatağan’ın, Milas’ın geçilmez olduğunu anlayamamışlar. Tarihi yeniden yazacağız. Tüm ülkeyi Yatağan, Milas ve direniş alanı yapmayan namerttir. İşimiz, aşımız, geleceğimiz için, en önemlisi ülkemiz için, barikatlarımızla ve üretimden gelen gücümüzle onurlu tarihi yeniden yazacağımıza inanıyorum. Çünkü bizim emeğimizden başka satacak, zincirlerimizden başka kaybedecek hiç bir şeyimiz yok.
Geldiğimiz yer sözün bittiği yerdir. Gemileri yaktık. Geri dönüş yok. Ne bedel ödenecekse ödemeye hazırız.  Çünkü satacakları babalarının malı değil, devlete emanet edilmiş milletin malıdır. Özelleştirmeyi kolaylaştırmak için kanununu değiştirdiler. 2022 yılına kadar havayı ve çevreyi kirletmek, doğayı katletmek serbest. Siyasi iktidar için bölge halkının sağlığının hiç önemi yok, onlar için önemli olan para.
Emekçilerin direnişleriyle neler başarabileceğini herkes bir kez daha görecektir. Bir kez daha direniş kazanacak. Yatağan, Milas direnişinin zaferi tüm halkın ve tüm emekçilerin olacaktır. Emekten yana olan tüm kesimleri bu mücadeleyi sürdürmeye çağırıyoruz. Santralleri ve madenleri, özelleştirmecilerin mezarı yapmaya kararlıyız. Bu direnişin sadece işçilerin direnişi olmayacağını görecekler. Bilinçli ya da bilinçsiz, Yatağan’da yaşanan bir sınıf kavgasıdır.
İşyerlerimizi kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. Dün gösterdik, yarın da göstereceğiz.
Santraller, Madenler bizimdir bizim kalacak…
Enerji ve maden işçileri yalnız değildir.
Yalnız değiliz, güçsüz değiliz, gücümüz inancımızda ve kararlı duruşumuzdadır.  Biz haklıyız, onlar suçlu, biz güçlüyüz, onlar korkak. BİZ KAZANACAĞIZ...!
Selam olsun direnenlere, selam olsun direnişimize destek verenlere...
Yaşamak direnmektir…. Direnmek kazanmaktır…

ÖNCEKİ HABER

Teknik hata büyük

SONRAKİ HABER

Yaşanabilir bir kent istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...