24 Aralık 2013 21:26

Aleykümselam demeye geldim

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü’nü Ahmet Kaya adına alan eşi Gülten Kaya, ‘Ben bu ödülü onun değerlerini ve onun gibi bu topraklarda incitilmiş, kırılmış tüm kadim kültürlerine eşim şahsında bir selam olarak algılayıp ‘aleykümselam’ demeye geldim’ dedi.

Aleykümselam demeye geldim
Paylaş

Cumhurbaşkanlığı  Kültür Sanat Ödülü’nü Ahmet Kaya adına alan eşi Gülten Kaya, ‘Ben bu ödülü onun değerlerini ve onun gibi bu topraklarda incitilmiş, kırılmış tüm kadim kültürlerine eşim şahsında bir selam olarak algılayıp ‘aleykümselam’ demeye geldim’ dedi.

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törene rüşvet ve yolsuzluk operasyonun da oğlu tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler de katıldı.

Ahmet Kaya’ya verilen Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü eşi Gülten Kaya aldı. Gülten Kaya ödülü aldığı sırada yaptığı konuşmada şunları söyledi: Ahmet Kaya bu ülkenin itirazlarını cesurca dillendiren bir sanat adamıydı. Ve bu ödülün de en şaşırtıcı yanı bu oldu. Eşim Paris’te yaşadığı fiili sürgün zamanlarında sesini ülkesine duyurmak istemiş ve şöyle demişti: Dünyanın bütün dillerine ve ırklarına eşit mesafede duran ama bir kimlik belirtmek istediğinde Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben kendisine sadakat göstermesini isteyecek tüm sistemleri reddedecek kadar özgür biriyim. Hukuk tarihi beni yargılayan ve bana ceza verenleri kendi gurur tablosuna tabii ki eklemeyecektir. Ben bu ödülü onun değerlerini ve onun gibi bu topraklarda incitilmiş, kırılmış tüm kadim kültürlerine eşim şahsında bir selam olarak algılayıp ‘aleykümselam’ demeye geldim. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Mumia’yı evine götürelim’

SONRAKİ HABER

Elektrik faturasına nükleer zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...