24 Aralık 2013 20:38

O yasa Meclise geri dönmesin

TTB Genel Sekreteri Beyazıt İlhan Sağlık Torba Yasası’nın son şekliyle kamuda çalışan hekimlerin muayene, tıp merkezi ve polikliniklerde çalışmasının yasakladığını belirterek, yasanın kabul edilmeyen 16 maddesinin görüşülmemesi için çağrı yaptı.

O yasa Meclise geri dönmesin
Paylaş

Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) çağrısıyla geçtiğimiz hafta Ankara’da toplanan Türkiye Büyük Hekim Meclisi, TBMM’de görüşülen ve birçok maddesi kabul edilen Sağlık Torba Yasası’nı oylamış ve reddetmişti. Görüşmeleri yeniden ertelenen torba yasa tasarısının bir kez daha Meclis Genel Kuruluna gelmemesini talep eden hekimler, Meclis Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptı.  

‘KALAN SON 16 MADDEYİ GÖRÜŞMEYİN’

TTB Genel Sekreteri Beyazıt İlhan Sağlık Torba Yasası’nın son şekliyle kamuda çalışan hekimlerin muayene, tıp merkezi ve polikliniklerde çalışmasının yasakladığını belirterek, yasanın kabul edilmeyen 16 maddesinin görüşülmemesi için çağrı yaptı. “40 madde yeter, üstü kalsın” diyen İlhan, bu yasanın Türkiye’nin sağlığına zararlı olduğunu dile getirdi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu da, hükümetin sağlık alanındaki politikalarına karşı sağlık örgütleri olarak birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Hekimlere destek veren KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, AKP Hükümetinin “torba yasa”ları gelenek haline getirdiğini ifade etti. Bu anlayışın Hükümetin ülkeyi yönetme yöntemi olduğunu dile getiren Tombul, hekimlerin kiralık işçi haline getirilmesine karşı yıllardır  mücadele ettiklerini  vurguladı. Tombul, AKP’nin kamu kaynaklarını da yolsuzluğun, rüşvetin ve usulsüzlüğün alanı haline getirildiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kırmızı çizgiden geri adım yok

SONRAKİ HABER

Denetim olsaydı önlenebilirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...