24 Aralık 2013 15:44

DİSK'ten Güney Koreli işçilere destek

DİSK üyeleri G.Kore’de işçilere yönelik baskıları protesto etmek için İstanbul’daki G.Kore Başkonsolosluğu önünde bir dayanışma eylemi düzenlendi.

DİSK\'ten Güney Koreli işçilere destek
Paylaş

DİSK üyeleri G.Kore’de işçilere yönelik baskıları protesto etmek için İstanbul’daki G.Kore Başkonsolosluğu önünde bir dayanışma eylemi düzenlendi. Okmeydanı’ndaki Konsolosluk önünde toplanan DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve işçiler Korece ve Türkçe yazılı “Güney Koreli işçiler yalnız değildir” pankartı açtı.

“Yaşasın sınıf dayanışması”, “Her yer Kore her yer direniş”, “Kore işçisi yalnız değildir” sloganlarının atıldığı eylemde Kore Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Başkanının da mesajı okundu.

Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Güney Kore’de, bütün dünya işçilerini yakından ilgilendiren olaylar yaşanıyor. Koreli işçilerin mücadelesini desteklemek ve onlara yönelik zulmü protesto etmek için buradayız. Geçtiğimiz hafta, Koreli demiryolu işçileri, devlet demiryollarının özelleştirilmesine karşı çıkmak için greve gittiler. Kore hükümeti ILO sözleşmelerine aykırı biçimde grevi yasa dışı ilan etti. Önce 7000 işçiyi işten çıkarttı ve Demiryolu Sendikası yöneticileri hakkında tutuklama kararı çıkarttı. Ardından 5 bin polisin katıldığı bir operasyonla Kore Sendikalar Konfederasyonu Genel Merkezi’ni basarak 130 sendikacıyı tutukladılar” diye konuştu.

Kore hükümetini uyaran Beko, tutuklu sendikacıların ve işçilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. Demiryolu özelleştirmesinin iptalini isteyen Beko, “Koreli işçi kardeşlerime sesleniyorum; Mücadelenizde yalnız değilsiniz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Suriyelilerin ve Romanların çadırları yıkıldı

SONRAKİ HABER

Alan Turing, ölümünden 59 yıl sonra affedildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...