24 Aralık 2013 14:37

‘112 Acil rüşvet’

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 112 Acil servis istasyonlarındaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına dikkat çekerek, “2012 yılında en çok yolsuzluk yapılan alan sıralamasında sağlığın ikinci sırada geldiğini” ifade etti.

‘112 Acil rüşvet’
Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 112 Acil servis istasyonlarındaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına dikkat çekerek, “2012 yılında en çok yolsuzluk yapılan alan sıralamasında sağlığın ikinci sırada geldiğini” ifade etti.

Atıcı, 112 acil servis istasyonları yapımı ile gündeme gelen Sağlık Bakanlığı’ndaki rüşvet skandalıyla, Türkiye’nin gündemini oluşturan rüşvet skandallarına bir yenisinin eklendiğini ifade etti. Atıcı Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2012 yılında en çok yolsuzluk yapılan ikinci alanın sağlık olduğunun altını çizdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Atıcı, “Başbakan’ın danışmanlığını yapmış ve halen bir Bakanın kayınpederi ile halen Başdanışman olan başka birinin eniştesi ile ilgili kamuoyunun gündemine gelen ‘112 acil rüşvet’ iddiaları, sağlık sistemindeki yolsuzlukların güncel boyutunu göstermiştir.  Sağlık sistemindeki yolsuzluklar Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın Nisan 2013 tarihli raporuna da yansımıştır” dedi. Raporda 2012 yılında gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonlarında yerel yönetimler ve sağlığın en çok yolsuzluk yapılan alan olduğu tespitine yer verildiğini aktaran Atıcı, “Bu tespitler, ‘112 acil rüşvet’ diye kamuoyuna yansıyan olayın, buzdağının görünen kısmı olduğunu göstermektedir” dedi.

Rüşvet iddialarında adı geçen bir bürokratın istifa ettiğini belirten Atıcı, istifa eden bürokratın avukatının basına yansıyan açıklamasından “müvekkili hakkında başlatılan herhangi bir soruşturma veya açılmış bir dava olmadığına” vurgu yaptı. Atıcı, Türkiye’nin bugünkü gündemini ve geleceğini etkileyecek rüşvet skandalları kamuoyunu meşgul ederken, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili hakkında herhangi bir soruşturma başlatmamasının manidar olduğunu dile getirdi  Atıcı Sağlık Bakanlığı’nın biran önce soruşturma başlatmasını istedi.

Bürokratı işe başlattığı anlaşılan Sağlık Bakanı’nın, heceleyerek, “Öyle bir şey yok ama bürokrat istifa etti” sözlerine atıf yapan Atıcı, “bu ifade kimseyi temize çıkarmamaktadır” dedi. Atıcı, hem Emniyet Genel Müdürlüğü raporuna yansıyan yolsuzlukların hem de ‘112 acil rüşvet’ konusunun takipçisi olduklarını belirterek, Meclis’ni konuya el koymasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)


SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA 'RÜŞVET' İSTİFASI

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammed Mısır, "112 acil rüşvet skandalı" iddiası üzerine, tahkikatın daha sağlıklı yürümesi için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan "112 acil rüşvet skandalı"nda adı geçen müsteşar yardımcısı Muhammed Mısır'ın avukatı Fatih Erdöl, yaşanan sürece ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, son günlerde çeşitli basın yayın organlarında ve internet sitelerinde "112 acil rüşvet skandalı" şeklinde haberler yayınlandığı hatırlatılarak, "Müvekkilimiz tahkikatın daha sağlıklı yürüyebilmesi adına Sağlık Bakanlığı'ndaki müsteşar yardımcılığı görevinden istifa etmiştir" denildi.

Haberlerde ayrıca rüşvet skandalında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın eniştesinin adı da geçiyordu.

ÖNCEKİ HABER

Gül: Yolsuzluk varsa üzeri kapatılmaz

SONRAKİ HABER

Barış Güler villasını ne zaman, kime, kaç TL’ye sattı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...