24 Aralık 2013 14:07

Balbay: İktidarı paylaşamıyorlar

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Hükümetle Gülen Cemaati arasında iktidarı paylaşma savaşı olduğunu belirtti.

Balbay: İktidarı paylaşamıyorlar
Paylaş


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Hükümetle Gülen Cemaati  arasında iktidarı paylaşma savaşı olduğunu belirtti.

Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gün tutuklu kaldıktan sonra 9 Aralık’ta tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ailesiyle birlikte Antalya’da tatil yapıyor.
Eşi ve 2 çocuğuyla kaldığı otelde DHA’ya konuşan Balbay, “Arka fonda cezaevi duvarları olmayan ilk aile fotoğrafımız” diyerek poz verdi.

Milletvekili Balbay, 17 Aralık rüşvet yolsuzluk operasyonunun şaşırtıcı olmadığını belirterek, “Operasyonla birlikte bilinen sırlar ortaya çıkmış oldu. Bu yolsuzluk operasyonunun özü AKP iktidarının uygulamalarıdır” dedi. Operasyonu cemaat - iktidar çatışması olarak değerlendiren Balbay, “İktidarı paylaşamıyorlar, iktidarda birbirlerini paylıyorlar” dedi. Balbay, süreci Ak Parti’nin hukukla tanışması olarak değerlendirdi.

İKİ FARKLI HUKUK

Balbay, tahliyesini sağlayan Anayasa Mahkemesi kararının BDP’li tutuklu milletvekilleri için Diyarbakır’daki Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından dikkate alınmamasını ise “Acaba yerel mahkemeler Anayasa Mahkemesine ara yasa mahkemesi diye mi bakıyorlar” diyerek eleştirdi.

Balbay, Anayasa Mahkemesi kararlarının farklı değerlendirmeleri çerçevesinde “Cemaat - iktidar savaşı arasında mı cezaevinden çıktınız?​” sorusuna “Kendimi böyle görmüyorum” dedi. Öncelikli olarak hakkındaki kararın oy birliğiyle çıktığının altını çizen Balbay, “Kafan çok net mi? Şu nedenle çıktım diyebilir misiniz’ derseniz söyleyemiyorum. Çünkü Türkiye’de hangi konuda ne söyleyebilirsiniz? Bu Mehmet Ali Erbil’in Çarkıfelek’i gibi. İflas gelmesiyle 2 bin 500 puan gelmesi arasında tık fark var. Hukuk böyle bir çarkıfeleğe döndü” diye konuştu. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

Tuncel: Roboskî’nin failleri yargılanmadı

SONRAKİ HABER

Radikal’de toplu işten çıkarma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...