24 Aralık 2013 12:58

Öcalan: Görüşmeler iyi gidiyor

Dilek Öcalan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın, "Devlet heyeti ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu son görüşmelerimiz olumlu geçiyor. Görüşmelerimizin bu şekilde gitmesi şu an itibarı ile iyidir" dediğini söyledi.

Öcalan: Görüşmeler iyi gidiyor
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan, yeğeni Dilek Öcalan ve İmralı F tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan tutuklulardan Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu dün İmralı Adası'na giderek aile görüşü gerçekleştirdi. PKK Lideri Öcalan ile İmralı Adası'nda ilk kez görüşen yeğeni Dilek Öcalan görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Hem zamanın darlığı hem de ilk defa görmenin heyecanıyla sormak istediği birçok soruyu soramadığını belirten Dilek Öcalan, Öcalan'ın devam eden çözüm sürecine ilişkin, "Devlet heyeti ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu son görüşmelerimiz olumlu geçiyor. Görüşmelerimizin bu şekilde gitmesi şu an itibarı ile iyidir" dediğini söyledi. Fotoğraflarının yayınlandığını bunun hakkında ne düşündüğünü Öcalan'a sorduğunu dile getiren yeğen Öcalan, " Fotoğraflar iyi çekilmiş fotoğraflar değil. İyi çıkmamış. Ayrıca bizim arkadaşlar tarafından yayınlanmamış" dediğini aktardı.

Görüşe ilk girdiğinde Öcalan'ın kendisine zamanın az olduğunu ve oturmasını istediğini belirten yeğen Öcalan, "Başkan önceden hazır bulunuyordu. Zaten annem benden önce görüşmüştü. Ben de odaya girdim ve merhabalaştık. Başkanı ilk olarak görüyordum ama sağlık olarak çok iyi gördüm" dedi. Daha önceki görüşmelerde görüşme yapılan odanın sadece bir yuvarlak masa olduğunun söylendiğini bu sefer ise odayı ikiye bölen bir masa olduğunu ifade eden yeğen Öcalan, " Eskiden temas olanağı daha fazlaymış. Sadece ellerimizi uzatıp ayağa kalkıp selamlaşabildik" dedi.

Yeğen Öcalan, Öcalan'ın herkese selamları olduğunu ve özelikle kadınlar ve gençlere selamlarını ilettiğini belirterek, kadın ve gençlere örgütlenme çalışmalarında başarılar dilediğini söylediğini aktardı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Takvim’in CNN takıntısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...