07 Haziran 2011 10:53

Öğretmen atamasına KHK ertelemesi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) geçtiğimiz hafta yaptığı 15 bin öğretmen ataması 4 Haziran’da çıkan ve 4/b’li çalışanların kadroya alınmasının önünü açan Kanun Hükmünde Kararname nedeniyle iptal edildi.MEB, 1 Haziran günü yaptığı atamayla 14 bin 277 sözleşmeli öğretmeni k

Öğretmen atamasına KHK ertelemesi
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) geçtiğimiz hafta yaptığı 15 bin öğretmen ataması 4 Haziran’da çıkan ve 4/b’li çalışanların kadroya alınmasının önünü açan Kanun Hükmünde Kararname nedeniyle iptal edildi.

MEB, 1 Haziran günü yaptığı atamayla 14 bin 277 sözleşmeli öğretmeni kadroya almıştı. Ancak MEB dün yaptığı bir açıklamayla atamaların durdurulduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanan KHK doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan 4/b’li personel kalmayacağı gerekçesiyle, öncesinde açıklanan sözleşmeli öğretmen alımları ertelendiği bildirilen açıklamada, “01.06.2011 tarihinde kadrolu olarak ataması yapılan 14.277 sözleşmeli öğretmen için söz konusu KHK ile birlikte yeni bir hukuki durum doğmuştur. Bu öğretmenlerimizin mağdur olmaması için şu an görev yaptığı yerde veya atandığı yeni kurumda kadrolu olarak görev yapabilmesine yönelik tercih hakkının olacağı yeni bir işlem tesis edilecektir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli’de 13 öğrenci tutuklandı

SONRAKİ HABER

'AKP elini okulumdan çek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...