23 Aralık 2013 15:24

CHP'lilerden Bolu'da ayakkabı kutulu eylem

Bolu'da, yolsuzlukları protesto eden CHP, meydana üzerinde para sayma makinesi, ayakkabı kutuları bulunan yatak indirirken, Halk Bankası'nın önüne ayakkabı kutuları bırakıldı.

CHP\'lilerden Bolu\'da ayakkabı kutulu eylem
Paylaş

Bolu'da, yolsuzlukları protesto eden CHP, meydana üzerinde para sayma makinesi, ayakkabı kutuları bulunan yatak indirirken, Halk Bankası'nın önüne ayakkabı kutuları bırakıldı.

CHP Bolu İl Başkanlığı yaşanan yolsuzlukları protesto etti. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, CHP'li yöneticiler ve yaklaşık 500 kişi, Halk Bankası önünde toplandı. Eylemin yapıldığı alana yatak getirilirken üzerine para sayma makinesi ve ayakkabı kutuları konuldu. 'Babalı oğullu götürmüşler', 'Devletin malı deniz yemeyen keriz, Akepeye bekleriz', 'Polisin hırsızı yakalayıp, hırsızın polisi görevden aldığı ülkeye 'Türkiye' denir' yazılı dövizler taşındı. Film afişi halinde hazırlanan üzerinde dört bakanın fotoğrafının bulunduğu "Götürenler. Yönetmen: Recep Tayyip Erdoğan" yazılı döviz ile koyunların bulunduğu döviz dikkat çekerken, üzerinde "Devletin malı deniz yemeyen keriz, Akepeye bekleriz" yazılı paralar havalara saçıldı.

Yatağın üzerine çıkarak meydanı dolduran kalabalığa seslenen Tanju Özcan, dünyanın hiçbir yerinde hükümetin dört bakanı hakkında bu kadar yolsuzluk iddialarının yaşanmadığını söyleyerek, "Artık insanlar şunu söylüyor; Ey Tayyip Erdoğan sen bizim oylarımızla iktidara geldin ama sen bu yaşananlardan sonra bizim beddularımızla iktidardan ineceksin. Dünyanın hiçbir yerinden hükümetin dört bakanıyla ilgili yolsuzluk iddiası olmamış. Bakanlarla ilgili, aileleriyle ilgili, çocuklarıyla ilgili kara paklama iddiası olmamış. Bazı bakanlarla ilgili öyle korkunç iddialar var ki, bunlar önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını bile parayla satmışlar. Artık bundan daha kötü ne olabilir" diye konuştu.

Özcan ve partililer daha sonra Halk Bankası'nın önüne içerisinde fotokopi ile çoğaltılmış paraların bulunduğu ayakkabı kutularını bıraktılar. (Bolu/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

BDP, Google\'dan istenen sansürün içeriğini sordu

SONRAKİ HABER

Sokak köpeklerini katledip dereye atmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa