23 Aralık 2013 14:53

‘Savaşların savaşmayan tarafıyız’

Suriye’de kaçırılan ve 27 gündür kendisinden haber alınamayan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün için, meslektaşları çalıştığı gazete önünde eylem yaptı. Birçok ilde Milliyet gazetesi önünde toplanan gazeteciler, Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için tüm yetkililer göreve çağırdı.

‘Savaşların savaşmayan tarafıyız’
Paylaş

Suriye’de kaçırılan ve 27 gündür kendisinden haber alınamayan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün için, meslektaşları çalıştığı gazete önünde eylem yaptı. Birçok ilde Milliyet gazetesi önünde toplanan gazeteciler,  Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için tüm yetkililer göreve çağırdı.

Milliyet gazetesi çalışanları ve meslektaşları, İstanbul’da Çağlayan’daki Milliyet gazetesi önünde toplandı. Ellerinde Aygün’ün fotoğraflarını taşıyan meslektaşları tepkilerini dile getirmek için fotoğraf makinelerini yere bıraktı.

Foto Muhabirleri Derneği (FMD), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) adına ortak hazırlanan basın açıklamasını FMD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sezer okudu. Açıklamada, Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için yetkililer göreve çağrılırken, “Tek amacı haber yapmak, kamu oyuna bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye’deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayacak şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi’den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıkla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet Foto Muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de hukuksuzca hedef alınmıştır” denildi. Açıklamada, Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazetecinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırdı. Arkadaşları ayrıca, Aygün için sosyal medyada sürdürdükleri çabalar için de #BünyaminAygünserbestbırakılsın ve #freebünyamin hashtaglariyle destek istediler.

MESLEKTAŞLARI BÜNYAMİN’İ İSTEDİ

Ankara’da ise gazeteci örgütlerinin oluşturduğu G-9 Platformu’nun çağrısıyla gerçekleşen eylemde konuşan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Bashar Kadumi gibi birçok gazetecinin de kayıp olduğunu dile getirdi.
Aygün’ün ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına bir an evvel kavuşması için yetkilelere seslenen Özel, Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için Hükümeti, Dışişleri Bakanlığını ve muhalefet partilerini göreve çağırdı.
Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Onursal Başkanı Doğan Tılıç ise Suriye’de Türkiye dışında farklı ülkelerden gazetecilerin de kaçırılmış olduğunu hatırlattı. “Gazeteciler, savaşların savaşmayan tarafıdır” diyen Tılıç, örgütlü oldukları tüm Avrupa ülkelerinde esir alınan gazetecilerin serbest bırakılması için kampanya başlattıklarını duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından gazeteci örgütlerinin temsilcileri, Milliyet gazetesini ziyaret ederek, Aygün’ün mesai arkadaşlarına dayanışma dileklerini iletti. (MEDYA SERVİSİ)

.

 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu vekiller kararı yarın açıklanacak

SONRAKİ HABER

Yatağan işçilerinden 29 Aralık mitingine çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa