23 Aralık 2013 14:02

İzmir'de römorkör faciası: 10 ölü 17 yaralı

Alaybey Askeri Tersanesi'nde römorkörün yan yatması sonucu, 10 kişi hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı. Ölenlerden 8'nin asker 2'sinin işçi olduğu belirtildi. Yaralıların sağlık durumu iyi

İzmir\'de römorkör faciası: 10 ölü 17 yaralı
Paylaş

TSK tarafından yapılan açıklamada Alaybey Askeri Tersanesi'nde römorkörün yan yatması sonucu, 10 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin ise yaralı olduğu bildirildi. Ölenlerden 8'nin asker 2'sinin işçi olduğu belirtildi.

Genel Kurmay başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle; "İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörünün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle “alabora” olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu arada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorkörünün bulunduğu havuzda bir mayın tarama gemisinin daha bulunduğu ortaya çıktı. 'A6' adındaki bu geminin sorunsuz olarak suya indirildiği, ancak daha sonra denge sorunun ortaya çıktığı ve Değirmendere gemisini iki taraftan destekleyen ve 'takarya' adı verilen besleme takozlarının önce birinin kırıldığı, geminin hızla önce bu tarafa, ardından diğer takaryanın da kırılmasıyla diğer tarafa çok hızlı yattığı ifade edildi. (İZMİR)


Bir tersane işçisi, bugün Evrensel'de yayınlanan mektubunda, Harb-İş Sendikası'nın imzaladığı sözleşmeyle kuralsız çalışmanın tersanelerde kural haline geldiğini yazmıştı. O mektubu okumak için tıklayın... 

ÖNCEKİ HABER

Avcılar, 2 dağ keçisini öldürdü

SONRAKİ HABER

Rekolte düştü zeytinyağı zamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...