23 Aralık 2013 14:02

Avcılar, 2 dağ keçisini öldürdü

Dersim’de soğuk hava ve yağışlar nedeniyle şehre inen, başta dağ keçileri olmak üzere yaban hayvanlar kaçak ya da yasal avlanan avcıların hedefinde.

Avcılar, 2 dağ keçisini öldürdü
Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’de soğuk hava ve yağışlar nedeniyle şehre inen, başta dağ keçileri olmak üzere yaban hayvanlar kaçak ya da yasal avlanan avcıların hedefinde.

En son Pülümür Vadisi Büyükyurt köyü civarında biri 3, diğeri 6 yaşında olan iki dağ keçisi kaçak avcılar tarafından öldürüldü. Kaçak avlanan 3 avcı, iki dağ keçisini öldürdükten sonra tam üçüncüyü de öldürecekken Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç üstü yakalandı. Ekiplere silah çekerek bindikleri araçla kaçan avcılarla ilgili  tutanak tutularak, 12 bin TL’lik cezanın yanı sıra idari para cezası da kesileceği belirtildi.

Vurulan dağ keçilerini Dersim kent merkezine getirerek basın mensuplarına gösteren ekipler, iki ekiple, 8 ilçeyi gece gündüz kontrol etmeye çalıştıklarını belirtti. Hasan Boy, ekiplerin yetersizliğinin yanında, vatandaşların da yeterince duyarlı olmamasından yakındı.

Dersimliler, yasal şekilde para karşılığı yapılan avcılığı da istemediklerini dile getirerek, başta dağ keçileri olmak üzere, yaban hayvanlarının yöre insanları tarafından kutsal kabul edildiğini ve kent genelinde her türlü avcılığın yasaklanmasını istediler.

Dersimliler, ildeki her türlü avcılığın yasaklanması talebiyle çarşamba günü Valilik önünde bir açıklama gerçekleştirecek.
 

ÖNCEKİ HABER

ÇHD\'li avukatları 3 bin meslektaşı savunacak

SONRAKİ HABER

İzmir\'de römorkör faciası: 10 ölü 17 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...