23 Aralık 2013 07:40

Roboskî’de askeri yargı istemiyoruz

Halkların Demokratik Kongresi Van İl Meclisi tarafından Roboskî Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için düzenlenen etkinlikler sürüyor.

Roboskî’de askeri yargı istemiyoruz
Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi Van İl Meclisi tarafından Roboskî Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için düzenlenen etkinlikler sürüyor. Feqiyê Teyran Parkında kurulan imza standında katliamın sorumlularının sivil mahkemelerde yargılanması talep ediliyor.

Standın açılışı sırasında yapılan açıklamada Roboskî’de çoğu çocuk 34 sivilin yaşamını yitirmesinin üzerinden iki yıl geçtiği hatırlatılarak, “Hükümetin bu konuda üzerine düşeni yerine getirmemesi bir yana, soruşturma adeta zamana yayılarak üstü örtülmeye çalışılıyor” dendi. Cumhurbaşkanlığına gönderilmek üzere ‘Roboski’de Askeri Yargı İstemiyoruz’ başlığıyla açılan imza standına ilgi yoğun.

Roboskî de yaşamını yitirenlerin ailelerinin de ziyaret ettiği standın bulunduğu Feqiyê Teyran parkında dün de sokak tiyatrosu düzenlendi. HDK Van Gençlik Meclisi’nin oynadığı oyun sırasında Roboskîli bir annenin yerde yatan gençlere sarılması hüzünlü anlar yaşanmasına neden oldu.

Etkinlikler 26 Aralık’a kadar devam edecek. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yasaları çiğniyor, yargıya müdahale ediyorlar

SONRAKİ HABER

OKC’yi Kanada soğuğu vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...