22 Aralık 2013 23:09

CHP belediye başkan adaylarını belirledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan, yerel seçimler için belediye başkan adaylarının belirlendiği Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

CHP belediye başkan adaylarını belirledi
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan, yerel seçimler için belediye başkan adaylarının belirlendiği Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

Parti genel merkezinde yaklaşık 7,5 saat süren PM’de, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından sunulan, il, ilçe, belde olmak üzere 400’ü aşkın belediye başkan adayının oylaması yapıldı. Bir önceki PM ile birlikte CHP 700’ü aşkın seçim çevresinde belediye başkan adayını netleştirmiş oldu.

İSTANBUL SARIGÜL, ANKARA YAVAŞ

CHP PM’de başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 3 büyükşehrin yanı sıra, pek çok ilde adaylar netleşti. Ankara’dan Mansur Yavaş, İstanbul’dan Mustafa Sarıgül, İzmir’de ise Aziz Kocaoğlu PM’nin onayıyla, büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

MEVCUT BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLARI İLE DEVAM

CHP’de Kocaoğlu gibi, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Antalya’da Mustafa Akaydın, Mersin’de Macit Özcan olmak üzere mevcut büyükşehir belediye başkan adayları, PM’nin onayıyla bir dönem daha adaylık için yarışacak.

Mevcut belediye başkanlarından Artvin’de Emin Özgün, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Çanakkale’de Ülgür Gökhan, Muğla’da Osman Gürün de yeniden aday oldu.

Çerçioğlu’nun yanı sıra Rize’de Mine Orhan, Tokat’ta da Hadiye Ardahanlı olmak üzere kadın adaylar yerel seçimlere girecek.

LÜTFÜ SAVAŞ HATAY ADAYI

Öte yandan, 18 Aralık Çarşamba günkü MYK’da partiye üye yapılarak AKP’den transfer edilen Lütfü Savaş’ın Hatay Belediye Başkan Adaylığı da PM onayına sunuldu. Ancak Savaş’ın adaylığına PM üyelerinin ilk oylamada itiraz ettiği belirtildi. Bunun üzerine, adaylığı tekrar görüşülen Savaş’ın ikinci oylamada Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı netleşti.

İLÇEYE MİLLETVEKİLİ

Öte yandan, aday listesinde Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde sürpriz yaşandı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ilçelere milletvekili aday gösterilmeyeceğini belirtmiş olmasına karşın, Odunpazarı’nda Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt aday gösterildi.

Böylelikle, CHP Manisa’da Özgür Özel, Trabzon’da Volkan Canalioğlu ve Bartın’da da Rıza Yalçınkaya olmak üzere 4 milletvekilini yerel seçimlerde aday gösterdi.

CHP PM’DE ADAYLIĞI KESİNLEŞEN DİĞER İLLERİN İSİMLERİ ŞÖYLE:

Ağrı: İhsan Çağa,
Amasya: İlyas Ayık,
Balıkesir: Sami Sözat,
Bilecik: Sungur Turan,
Bitlis: Kemal Uçar,
Bursa: Necati Sahin,
Bartın: Rıza Yalçınkaya,
Diyarbakır: Ahmet Ay,
Elazığ: Hamza Sorgucu,
Erzincan: Metin Çanakçı,
Erzurum: Abdülkadir Demirci,
Gaziantep: Akif Ekici,
Kars: Naif Alibeyoğulları,
Kayseri: Osman Çilsal,
Kocaeli: Tahsin Tarhan,
Kahramanmaraş: Ünal Ateş,
Muş: Necip Bingöl,
Niğde: Fahri Eker,
Samsun: Tarık Cengiz,
Siirt: Abdulvehap Galip Çakmak,
Yozgat: Selahattin Koçtan,
Bayburt: Hacı Mustafa Akkuş,
Kırıkkale: Ahmet Eroğlu,
Batman: Çetin Kızılbulut,
Bartın: Rıza Yalçınkaya,
Ardahan: Mete Özdemir,
Iğdır: Aran Kalafat,
Yalova: Vefa Salman,
Karabük: Erdal Demir,
Kilis: Öcal Berk,
Düzce: Basri Karslıoğlu."

20 İLİN ADAYI BELİRLENMEDİ

Bugün yapılan PM toplantısında da adayları belli olmayan iller ise şu şekilde:
"Adana, Çorum, Bingöl, Denizli, Edirne, Hakkari, Kastamonu, Kırklareli, Konya, Kütahya, Kırşehir, Mardin, Sakarya, Tekirdağ, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak, Şırnak." (Ankara/ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Gesi kuşevleri’ korunuyor

SONRAKİ HABER

İşçiler size hak ettiğiniz cevabı verecektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...