23 Aralık 2013 06:00

Öğrenci ölümlerinde yönetimin ihmali var

Mersin Üniversitesi öğrencileri son aylarda meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren öğrenci arkadaşları için Rektörlüğü suçluyor. Cuma günü Rektörlüğü işgal eden öğrenciler yurt sorunuyla ilgili taleplerinin Rektörlük tarafından imza atılarak kabul edildiğini ve bu imzanın peşini bırakmayacaklarını belirttiler.

Öğrenci ölümlerinde yönetimin ihmali var
Paylaş

Erdoğan ALAYUMAT
Mersin


Mersin Üniversitesi öğrencileri son aylarda meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren öğrenci arkadaşları için Rektörlüğü suçluyor. Cuma günü Rektörlüğü işgal eden öğrenciler yurt sorunuyla ilgili taleplerinin Rektörlük tarafından imza atılarak kabul edildiğini ve bu imzanın peşini bırakmayacaklarını belirttiler.

Ekim ayında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Feride Özayağ, yeni açılan ve Çiftlikköy Kampüsü yakınında bulunan 3500 kadın öğrencinin kaldığı kız yurdunda enfeksiyon kaparak yaşamını yitirmişti. 4 gün önce ise yine aynı yurtta kalan Öğrenci Bahar Selim yurt önündeki yolda meydana gelen trafik kazası sonrası hastane yolunda hayatını kaybetti. Öğrenciler Bahar’ın ölümümde yurt içine revir yapmayan yönetimin de sorumluluğu olduğunu belirterek Rektörlüğe yürüdü ve binayı 5 saat boyunca işgal etti. Rektörlük eylem sonrası öğrencilerin taleplerini kabul etmek zorunda kaldı.

Öğrencilerin talepleri şöyleydi: Kampüs içerisinde gece saat 12’ye kadar ring seferleri konularak ulaşımın sağlanması, yurtta kalan ve eylemlere katılan öğrencilere soruşturma açılmaması, Yurt Müdürünün öğrencilere yönelik tehditlerinden vazgeçmesi ve yemekhanenin özelleştirilmesi sürecinin durdurulması.

‘UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR’

Şilan Soylu, Psikoloji 3. Sınıf Öğrencisi. Trafik kazasında hayatını kaybeden Bahar’ın da arkadaşı. Sürekli sorunlarla karşılaştıklarını belirten Soylu, “Bu ilk olay değildi daha önce de Feride Özayağ diye bir arkadaşımız yurttan enfeksiyon kaparak hayatını kaybetmişti bu son ölüm de bardağı taşıran son damla olduğunu” dedi. .
Rektörlüğün uyarılarına rağmen öğrencileri dinlemediğini söyleyen Soylu, “Bahar’ın ölümünde ihmallerini kabul etmiyorlar. Yurtta ve okulda birçok sorun var, bu sorunlarla ilgili 10 kişilik bir komite oluşturduk ve bu davanın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Bahar’ın ismini vermek istemeyen bir başka arkadaşı da, yurta giden yolun çok ıssız olduğunu, bunu yönetime söylediklerinde ise dikkate alınmadıklarını söyledi. Kazanın yaşandığı yerde hiçbir uyarı levhası, yaya geçidi ve trafik ışığının olmadığını belirtti.

‘GELİŞMİŞ TÜRKİYE’DE YAYA GEÇİDİ YOK!
Gazetecilek 1. Sınıf Öğrencisi Hasret Vurucu ise şunları söyledi: “4 aydır bu yolu kullanıyoruz. Yol trafiğe açıldı ama ne bir uyarı levhası var ne ışık var ne de yaya geçidi.. 3500 öğrenci burada yaşıyor ama yaya yolu yok. 2013 Türkiye’sinde yaşıyoruz, her defasında şöyle geliştik böyle geliştik diyorlar ama bu da bir gerçek biz bir insanı yol olmadığı için kaybettik, bu da 2013 Türkiye’sinin bir gerçeği.”

‘TAKİPÇİSİ OLACACAĞIZ’
Okulda yeterli sağlık birimi olsaydı Bahar’ın hayatta olabileceğini söyleyen Almanca Mütercim Tercümanlık 1. Sınıf Öğrencisi Caner Çetintaş da, “İlk kadın arkadaşımız öldüğünde çeşitli eylemler yaptık ama hiçbir sonuç alamadık. Olay soğuduktan sonra örtbas edildi. Öğrencilerin öfkesi dindirilemedi, ilk görüşmemizden sonra ciddiye alınmadık bunun üzerine rektörlük binasını işgal ettik ve bunun üzerine rektör yardımcısı bizimle görüşmek zorunda kaldı ve taleplerimizin altına imza atmak zorunda kaldı. Bu olayın takipçisi olacağız” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Zenginler giysin diye...

SONRAKİ HABER

Özelleştirmeyi savunanlar evinde para sayma makinesi çıkanlardır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...