22 Aralık 2013 18:13

Kayseri’de 'Umudun Şöleni' konseri

Halkların Demokratik Partisi Kayseri İl Örgütü'nün Umudun Şöleni şiarıyla, Kayseri İl Kültür Merkezi salonunda düzenlediği konserde Ferhat Tunç ve Pınar Aydınlar sahne aldı.

Kayseri’de \'Umudun Şöleni\' konseri
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Kayseri İl Örgütü'nün Umudun Şöleni şiarıyla, Kayseri İl Kültür Merkezi salonunda düzenlediği konserde Ferhat Tunç ve Pınar Aydınlar sahne aldı. HDP İstanbul Milletveli Abdullah Levent Tüzel'in de katıldığı konser emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yitirilenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

'KAZANDIK DEMEDEN BIRAKMAYIZ'

Saygı duruşunun ardından konuşmasını yapmak için sahneye çıkan HDP Kayseri İl Başkanı Tahsin Yılmaz: ''Bizler haklıyız, barışı istiyoruz ve bu mücadeleyi kazandık demeden bırakmayız. Günlerdir yoğun baskılara rağmen çalıştık ve konserimizi gerçekleştiriyoruz. Kan isteyenler ve bizi bölmeye çalışanların düzenini yıkarak daha fazla kenetlenmeliyiz. Şanslıyız, güçlüyüz çünkü bizi temsil eden vekillerimiz var. Önümüzdeki günlerde yapılacak yerel .seçimler için bizlere düşen görev hep birlikte çalışıp seçimlere daha güçlü bir şekilde girmek. Bu konser umudumuzun konseri, bu parti umudumuzun partisi. Katılanları ve emek verenleri saygıyla selamlıyorum'' dedi.

'KENDİLERİNE MİLYONDOLAR EMEKÇİYE ASGARİ ÜCRET'

Tahsin Yılmaz'ın konuşmasının ardından sahneye davet ettiği HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel ise Aralık aynın Maraş Katliamı ve Roboski'yi de hatırlattığını dile getirerek, “Bütün olumsuzluklara rağmen etkinliğimiz gerçekleşiyor. Yoğun ve önemli günlerden geçiyoruz. Ne yazık ki, hala Maraş Katliamı ve Roboski'nin failleri bulunamazken, sırf sözünü sakınmadığı için cezaevlerinde ölümü bekleyen insanlar var. Üstelik seçildikleri gün bile içeride olan tutuklu milletvekilleri, halkın seçtiği milletvekillerinin serbest kalması talebi reddediliyor. Bu haksızlığa neden olanlar  mutlaka halka hesap verecekler. Bir de buradaki etkinliği engellemek isteyenler var. Diyorlar ki, Kayseri'de Kürtleri istemiyoruz. Kürtleri isteyip istememek onların haddine değil.  Tüm yurttaşlar, kendi kimlikleriyle, ana dilleri ve inançlarıyla, özgür bir şekilde yaşayacaklar. Halkların Demokratik Partisi bunun için var, bunun için var olacak!'' dedi.

Kayseri ilini daha önce de İşçi Kurultayları ve grevler için sık sık ziyaret ettiğini dile getiren Tüzel, yolsuzluk operasyonlarına vurgu yaparak "O milyon dolarlarla kaç aile sağlık ihtiyacını, eğitim ihtiyacını, barınma ihtiyacını karşılamaz. Bu kabul edilen 12. bütçe, 12'si de hükümetin kendi bütçesi. Bu bütçe oluşturulurken kendilerine milyon dolarlar, emekçiye, yoksula açlık sınırının altında asgari ücret! Bugün hala Van'da insanlar bu havada konteynerlerde yaşamaya mecbur bırakılıyorlar. Üstelik o da yetmezmiş gibi, konteynerleri de halkın elinden alarak onları sokağa terk etmeye çalışıyorlar. HDP bunun da hesabını soracak" dedi.

'TÜM SİYASİ TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK!'

Tüzel'in konuşmasının ardından sahneye çıkan Pınar Aydınlar ise: ''Acının topraklarından beslenen bizleri yine ötekileştirmeye çalışan zihniyetin bugün zenginliklerine nasıl zenginlik kattığına tanık oluyoruz. Şairin dediği gibi; bir avuç hergelenin ayakları altında çırpınıyor ülkemiz.  İşte ben bir kez daha diyorum ki; Halkların Demokratik Partisi çok onurlu bir yola çıktı.  Dilerim ki arkadaşlarımın yolu sonuna kadar açık olsun. Bir kez daha Halkların kardeşliği çağrısında, tüm siyasi tutsaklara özgürlük olsun'' diyerek şarkılarıyla geceye eşlik etti.
 
'EZİLENLERİN SESİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ'

Aydınlar'dan sonra sahneye çıkan Ferhat Tunç ise, ''Ezilenlerin sesi olmaktan onur duyuyor ve bunu hep yüreğimizde taşıyoruz. Geçenlerde gittiğim Hatay'da Gezi direnşinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ailesini ziyaret ettim. Ahmet'in annesi ise bana;  “Ahmet kapıdan her girişinde bana, anne ben senin oğlunum derdi” dedi. (Kayseri/ EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TGS\'de yeni dönem; Gazetecilerden mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Kadıköy\'de miting sonrası polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa